Kultúra

Kovács Krisztián: Nem csak a Ki Mit Tube-ban, az összes Fish! lemezen is „kritikus” vagyok

Kovács Krisztián: Nem csak a Ki Mit Tube-ban, az összes Fish! lemezen is „kritikus” vagyok

2015. szeptember 12., szombat
Kovács Krisztián: Nem csak a Ki Mit Tube-ban, az összes Fish! lemezen is „kritikus” vagyok
DSC_0077

Kovács Krisztiánnal, más néven Senior Hallal, a Fish! zenekar frontemberével, s egyben egy online tehetségkutató műsor második szériájának zsűri tagjával a Szegedi Ifjúsági Napokon beszélgettünk. Habár a SZIN-en korábban többször feltűnt mint lemezlovas, most elsősorban az aktuális munkáiról kérdeztük. A feladatai mellett zsűritársai, többek között Puzsér Róbert és Dancsó Péter nevei is előkerültek.

A Fish! zenekarral készült interjút

ITT

olvashatják!

Nem tűnsz túlzottan kipihentnek...

Kovács Krisztián

: Tegnap reggel volt egy buli, reggel 6-ig „verettük”, s igen, elfáradtunk.

Matyi

(

Gajdos Mátyás

, a Fish! zenekar gitárosa) meg mindig fáradt, pár hónapja született gyermeke. Úgyhogy megbeszéltük, hogy nem alszunk.

Hány éves vagy?

Sok, 38 voltam.

Úgy bírod az éjszakát, mint 18 évesen?

Nem, nem úgy, ezért sokkal jobban tisztelem az éjszakát. Más is mondta, hogy látja, egyszerre négy helyen vagyok jelen: a Fish!-ben frontemberként, a DJ-ként zenélve, műsorvezetőként és a Ki Mit Tube zsűrijében. Azt válaszoltam, majd a kórház elnyom, hogy ha teljesen lerobbantam.

Apropó, hogyan lettél Ki Mit Tube zsűri tag?

Nagyon egyszerű módon. Felkértek a szervezők, helyesebben az általuk megbízott PR-cég. Olyan releváns személyeket próbáltak összegyűjteni, akik a zenei, vlogi szférában ismertek. Valamilyen ok miatt felmerültem én is, ami számomra vicces, mert nem tartom magam ennek megfelelő személynek. Viszont egyelőre nagyon élvezem. Talán az engem kiválogatók hamarabb tudták rólam, mint én magamról.

Korábban is írtál már kritikákat?

Több lemezünk van ebben a témakörben, ahol elmondtuk, hogy mit gondolunk másokról és magunkról. Nem áll tőlem távol, hogy vaskosan fogalmazzak.

DSC_0173

Hogyan osztjátok fel egymás között munkát? Mindenki a saját műfajához közel állót kapja

? Alapvetően a zenei műfajban jelentkezők kerülnek hozzám. Persze, ha valaki hip-hopban próbálkozik, akkor valószínűleg

Saiid

(

Süveg Márk

, az Akkezdet Phiai tagja) bírálja. Ha valami teljesen élvezhetetlen trashvideó, akkor

Dancsó Peti

csinálja ezt meg, aki ennek nagy tudora, vagy

Puzsér Róbert

, akinek kritikusként mindenhez értenie kell. Összefoglalva, hozzám inkább a rockzenék, a gitáron játszott számok kerülnek. Kedvencem az egyéb kategória, ott vannak az igazán durva dolgok, például valaki megiszik egy zacskós tejet, ami már savanyú, s várja, hogy meddig bírja ki rosszullét nélkül.

Mennyivel jobb, rosszabb, mint egy Megasztár? Mennyiben más a merítés?

Nyilvánvalóan teljesen más a közeg, nem a lakossági, kereskedelmi televíziók nézőit célozzuk meg, hanem inkább a 15 és 25 év közötti korosztályt, akik lehet, hogy már nem is kapcsolják be a TV-t. Ők megszokták, hogy a saját véleményüket írhatják le arc nélkül, nem kell betelefonálni, nem kell SMS-t írni, hanem azonnal tudják online befolyásolni a szavazatukkal a műsor állását. Egy televíziós tehetségkutatónál maximum szavazni tudunk, de érdemben hozzászólni nem. A másik fontos különbség szerintem az, s talán ez a legfontosabb, hogy itt nem mások dalait kell elénekelni jól, mint az X-faktorban, Megasztárban, amely műsorokat leginkább „adottságkutatóknak” neveznék, hanem meg lehet mutatni, hogy valaki tényleg tehetséges: képes például írni egy dalt. Ilyennek érzem a Fish!-t is, mindig függetlenek voltunk, magunk találtuk ki, hogy mit akarunk. Ez nagyon jó punk dolog, s a Ki Mit Tube úgy gondolom, ilyen. Persze rögtön előkerült, hogy egy mobilszolgáltató van mögötte, de akkor is igaz: ilyet még nem csinált senki más.

Dancsó Péter zsűribe beszavazásáról mit gondolsz? Mikor elindult lehetett látni, hogy esélye sem lesz ellene egyik ismert, kevésbé ismert jelentkezőnek sem.

Nem tudom, hogy mi volt ezzel a célja, őt biztos nem kell felfedezni. Valóban egy nagyon tehetséges csávóról van szó, arra leszek kíváncsi, hogy mikor tud kimozdulni saját komfortzónájából. https://www.youtube.com/watch?v=qWF52blDyxQ

Senior Hallal beszélgettünk egy online tehetségkutató zsűritagjának feladatairól.KLIKK: http://szegedma.hu/?p=566381

Posted by Szegedma Hírportál on 2015. szeptember 12.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.