Kettesfogathajtó-vb: látványos megnyitó Fábiánsebestyénben + FOTÓK

Cikkünk frissítése óta eltelt 6 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

fabiansebestyen27_gs

Látványos megnyitóval kezdődött meg szerdán a fábiánsebestyéni kettesfogathajtó-világbajnokság, melynek versenyei csütörtökön 10 órától rajtolnak a díjhajtással.

Az ünnepségen Farkas Sándor, a szervezőbizottság elnöke elmondta, a maguk részéről készen állnak a vb-re. Ezt követően Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter arról beszélt, hogy Magyarország immár negyedszer ad otthont a kettesek csúcseseményének, egyúttal megjegyezte, látva az előkészületeket biztos benne, hogy Balatonfenyves és Kecskemét után Fábiánsebestyén is méltó házigazdája lesz a vb-nek.

A vb-t hivatalosan Fugli Károly, a nemzetközi szövetségi (FEI) elnökségi tagja és fogathajtó szakbizottságának elnöke nyitotta meg.

A nemzeti válogatottak bevonulása során a világbajnok hajtók mellett pompás fogatokat és lovakat láthattak az érdeklődők, de a térség valamennyi hagyománya és értéke is fontos szerepet kapott a megnyitón, melyen az állami ménes ötösfogatai és lovas huszárok is szerepeltek.

no images were found

Látványos megnyitóval vette kezdetét tegnap a kettesfogathajtó-világbajnokság Fábiánsebestyénben – részletek fotókkal ITT: http://szegedma.hu/?p=568057

Posted by Szegedma Hírportál on 2015. szeptember 10.

Előző sztori

Cselgáncs: közel 500 judoka lép tatamira szombaton Algyőn

Következő sztori

Kamatmentes lakáscélú hitellel, újszülött-támogatással csábít Algyő + FOTÓK