Közélet

Hercog szíriai menekültek befogadására szólította fel az izraeli kormányt

Hercog szíriai menekültek befogadására szólította fel az izraeli kormányt

2015. szeptember 5., szombat
Hercog szíriai menekültek befogadására szólította fel az izraeli kormányt

Izraelben újabb ellenzéki vezető, ezúttal Jichák Hercog, a szociáldemokrata Munkapárt, egyben a parlamenti ellenzék elnöke szólította fel szíriai menekültek befogadására az izraeli kormányt - értesült a Háárec című újság honlapja.

Hercog

egy tel-avivi szakértői találkozón szombaton elmondta, hogy péntek éjjel telefonon megbeszélést folytatott Kamal Al-Labvánival, az európai száműzetésben lévő szíriai ellenzéki kormány egyik magas rangú vezetőjével. "A szíriai ellenzéknek súlyos panaszai vannak a világ népeivel szemben" - mondta Hercog. "Felszólítom az izraeli kormányt, hogy az eddig is megtett humanitárius erőfeszítésein túl fogadjon be szíriai háborús menekülteket is. A zsidók nem lehetnek közömbösek a menedéket kereső több százezer menekülttel szemben" - tette hozzá az izraeli politikus. Szerdán

Eliézer Stern

, a szintén ellenzéki Jes Atíd párt parlamenti képviselője szólította fel Benjámin Netanjahu miniszterelnököt Facebook bejegyzésében a menedéknyújtásra "meghatározott számú szíriai menekült számára". Izrael szíriai határán évek óta átengedi és orvosi segítségben részesíti a szíriai polgárháború katonai és civil sebesültjeit. A súlyosabb eseteket különböző észak-izraeli kórházakba szállítják, s a könnyebb sebesülések ellátására egy tábori kórházat hoztak létre a határ mentén.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.