Bulvár

Gasztronómiai fesztiválok országszerte Szent Mihály napján

Gasztronómiai fesztiválok országszerte Szent Mihály napján

2015. szeptember 27., vasárnap
Gasztronómiai fesztiválok országszerte Szent Mihály napján

Az ország több pontján is gasztronómiai fesztiválokat tartanak Szent Mihály napján vasárnap, Hajdúhadházon a káposzta, Békéscsabán a birkapörkölt a rendezvények központi témája - hangzott el az M1 aktuális csatorna vasárnap délelőtti műsorában.

Zalai Erika

, a békéscsabai Arany János Művelődési Ház művelődésszervezője azt mondta, a térségben nagy hagyománya volt a birkatenyésztésnek, de a pörköltfőző-verseny mellett a gazdanapot is tartanak. Hajdúhadházon káposztás ételeket készítenek egész nap, és az önkormányzat fontos szerepet szán a növénynek.

Csáfordi Dénes

polgármester elmondása szerint élénkíteni szeretnék a termesztést és népszerűsítenék a káposztát, így reményeik szerint több száz helyinek tudnak majd munkát adni. A Szent-Mihály-napi ünnepségekhez országszerte több mint hatszáz falu és város csatlakozott, a közmédia pedig Itthon vagy! Magyarország, szeretlek! címmel egész napos műsorfolyammal, benne élő bejelentkezésekkel és stúdióbeszélgetésekkel várja a közönséget.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.