Sport

Fordulat a kettesfogathajtó VB-n - A magyarok átvették a vezetést

Fordulat a kettesfogathajtó VB-n - A magyarok átvették a vezetést

2015. szeptember 12., szombat
Fordulat a kettesfogathajtó VB-n - A magyarok átvették a vezetést
lazar_zoltan

A magyarok átvették a vezetést az összetett csapatversenyben a maratonhajtás után, hála a szombati kiváló hajtóteljesítményeknek. A nemzetek közti versengésben az első két versenyszám után a második helyet az olaszok, a harmadikat pedig a németek foglalják el. Lázár Vilmos egyéniben első helyen várja a holnapi folytatást, a díjhajtást.

A Lázár-testvérek és

ifj. Dobrovitz József

is kiválóan teljesítette a maratonhajtást, hiszen a versenyszámban az első helyen a többszörös világbajnok

Lázár Vilmos

végzett (113.76), megelőzve honfitársát, ifj. Dobrovitz Józsefet (114.59), és a német

Sandro Koalick-ot

(114.96). A díjhajtás és a maratonhajtás után az összetett versenyben is magyarok vezetnek, hiszen Lázár Vilmos 157.12-vel az élen áll, őt követi testvére,

Lázár Zoltán

(163.15), míg a díjhajtást nyerő

Claudio Fumagalli

(ITA) 164.43-mal a harmadik, csupán néhány századdal marad le mögötte a jelenleg 4. helyen álló ifj. Dobrovitz József. A maratonhajtás versenyszámban a magyarok számára negatív meglepetést is hozott a nap, hiszen egy cseh, egy portugál, egy dán és egy olasz versenyző mellett két magyar hajtó,

Hódi Károly

és

Osztertág Márk

sem tudta befejezni a versenyszámot.

Tóth Tamás

, a magyar csapat szövetségi kapitánya újságírói kérdésre megerősítette: úgy érzi, helyreállt a világ rendje. Elmondta, nyugodtabb, mint a tegnapi versenynap után. A jelenleg összetettben első helyen álló, és a maratonhajtást megnyerő Lázár Vilmos szerint ma reggel valóban a szövetségi kapitány volt a legidegesebb, ő úgy érzi, kellő optimizmussal vágott bele a mai versenyzésbe, tudva, hogy mezőny két legjobb lova volt a fogatába fogva. Az akadályhajtás azonban még hátra van, s tudja, hogy az i-re a pontot nehéz feltenni, azaz megnyerni a versenyt, főként hogy a pályaépítőt ismerve „nem számíthatnak túl sok jóra.” Lázár Zoltán nincs elkeseredve mai eredményén, hiszen egy 19 éves ló is volt kettesfogatában, amely tíz éve nála van. Humorosan megjegyezte, talán tudta, hogy ez az utolsó világversenye.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.