Közélet

Átvágta a GYODA-t Röszkénél a DK-s Kakuk György, előállították, majd kiengedték (FRISSÍTVE) + FOTÓK, VIDEÓ

Átvágta a GYODA-t Röszkénél a DK-s Kakuk György, előállították, majd kiengedték (FRISSÍTVE) + FOTÓK, VIDEÓ

2015. szeptember 1., kedd
Átvágta a GYODA-t Röszkénél a DK-s Kakuk György, előállították, majd kiengedték (FRISSÍTVE) + FOTÓK, VIDEÓ
dk_sajttaj_kerites_0831_03_gs

Szabálysértést követett el a röszkei GYODA szimbolikus átvágásával Kakuk György DK-s politikus, aki egy szerb újságíróval „Állítsátok meg az őrületet, mutassatok szolidaritást!” címmel tartott sajtótájékoztatót. A rendőrség előállította őt, gyorsított eljárásban intézkednek vele kapcsolatban. Fél négy után kiengedték őt. A Fidesz szerint a DK bevándorláspárti politikája veszélybe sodorja hazánkat.

Közös sajtótájékoztatót tartott a gyorstelepítésű drótakadály (GYODA) magyar és szerb oldalán a szerb

Milica Mancsics Sztojkovics

és

Kakuk György

újságíró, a DK elnökségi tagja, aki végigjárta a migránsok útvonalát Görögországtól a magyar államhatárig. A Röszke-Horgos vasútvonal környékén a SZEGEDma tudósítói több migránscsoportot is láttak, illetve a magyar rendőrségi járművek mellett egy bolgár határőr Land Rover is feltűnt. „Állítsátok meg az őrületet, mutassatok szolidaritást” – jelentették ki a magyar, szerb, vajdasági, bosnyák, szlovén, francia újságírók előtt. Szerintük a kerítés praktikus haszna mérhetetlen, úgy értékelték, hogy a GYODA magyar és szerb embereket választ szét, s egyben szembe megy az Európai Unió ideáival. Kakuk György azt mondta, hogy adjunk egymásnak segítő kezet, mivel a szerb és a macedón emberektől is elválaszt bennünket a kerítés. „Ezzel gigantikus középső ujjat mutatunk nekik” – közölte. Úgy vélekedett, nem szabad állatokként kezelni őket, mert menekültekről van szó. Hozzátette, azonban egyszer ez elmúlik, és továbbra is itt kell élniük a magyar, a szerb és a macedón embereknek. A DK elnökségi tagja és a belgrádi újságíró európai uniós és EU-n kívüli politikai kezdeményezést, összefogást akar, hogy a migránsproblémát kezeljék, mivel mint mondják, ahonnan ezek az emberek jönnek, azok a területek élhetetlenné váltak. http://www.youtube.com/watch?v=lkwzuYrdC00 Egy vajdasági újságíró kérdésére elmondta, hogy ha csütörtökön vagy pénteken elfogadja a magyar országgyűlés a Jobbik javaslatát az éleslőszeres határvédelemről, a DK a Hágai Nemzetközi Törvényszékhez fordul, mert úgy gondolják, ez emberiesség elleni bűncselekmény lenne. Kakuk György és Milica Mancsics Sztojkovics szimbolikusan átvágta a GYODA-t, amiért a rendőrök csak a DK-s politikust vonják majd szabálysértési eljárás alá, egyelőre elkérték személyi okmányait, adatait rögzítették, és információink szerint hamarosan érkezik egy rendőrségi jármű, és előállítják. Az esetet egyébként Kakuk György úgy értékelte, hogy az egyenruhások teljesen szabályszerűen jártak el az drótátvágásos akciója kapcsán. A kiérkező rendőrtiszt felhívta a DK szegedi elnökének,

Binszki József

ügyvédnek a figyelmét, hogy rongálással elkövetett tulajdon elleni szabálysértési miatt eljárás indul Kakukkal szemben tulajdon. Elmondta, hogy Kakukkal szemben gyorsított eljárásban intézkednek.A DK-s elnökségi tag kérdésére azt válaszolta a rendőralezredes, hogy 8 + 4 óráig állítják őt elő, addig korlátozhatják személyi szabadságát. Miután megérkezett az ígért rendőrjárőr, Kakuk Györgyöt előállították. Nem bilincselték meg, viszont zsebeit átvizsgálták, ezután beültették a rendőrautóba. Információik szerint jelenleg is a rendőrségen várakozik Kakuk György Binszki József társaságában.

Kiengedték Kakukot, a rendőrség megállapította az okozott kárt

Délután fél négy után kiengedték a DK elnökségi tagját, 8890 forint értékű, magántulajdon ellen elkövetett szabálysértést állapított meg a rendőrség. Az ügy újabb fejleményei esetén frissítjük cikkünket!

Fidesz: A Gyurcsány-pártot kilóra megvette az Európai Bizottság

A parlamenti Fidesz-frakció úgy reagált Kakuk György (DK) mai akciójára: "az a Gyurcsány-párt beszél, amelyet kilóra megvett az Európai Bizottság. A DK elnökének családi cége a Juncker vezette bizottságtól kapja a pénzét, így nem meglepő, hogy Gyurcsányék az Európai Unió bukott bevándorláspolitikáját szajkózzák. A Demokratikus Koalíció bevándorláspárti politikája az, ami veszélybe sodorja hazánkat. Ha rajtuk múlna, mindenkit beengednének Magyarországra és az Európai Unióba. Ez pedig nem megoldás, hanem maga a probléma".

A DK-s politikus és a belgrádi újságíró célja egyébként az volt, hogy a 71 menekült tragikus halála után kifejezzék szolidaritásukat a menekültekkel, illetve humánus bánásmódot követeljenek a határsértőknek.

A Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság közleménye:

A Szegedi Rendőrkapitányság rongálás szabálysértése miatt bírósági előkészítő eljárást folytat egy 51 éves férfi ellen a gyorstelepítésű drótakadály szeptember 1-jén 11 óra 10 perc körül Röszke külterületén történt megrongálása miatt. A pátyi lakos meghallgatását követően szabadlábon védekezhet.

Kakuk György a SZEGEDma Hírportálnak

"Nem tudom, az ember azért szeretné megúszni, de utólag végiggondolva, több mint négy óra rendőrségen eltöltött idő után, úgy gondolom, hogy ezt nem történhetett máshogy" - válaszolta a SZEGEDma Hírportálnak arra kérdésére, számított-e rá, hogy intézkednek kerítésrongálása ellen a hatóságok. Azt mondta, a legfőbb célja a figyelemfelkeltés volt, ezért is hívtak meg hazai és külföldi médiumokat. Megerősítette, hogy egy szimbolikus tiltakozásról van szó, szerinte a saját szabadságunkról van szó a déli kerítés esetében. "A rendőrségen vallomást tettem Binszki József, a DK helyi elnöke és egyben védőügyvédem tanácsai alapján" - nyilatkozta Kakuk György. A rendőrök munkájáról azt jegyezte meg, hogy éjjel-nappal dolgoznak, "ki vannak feszítve", de teszik a dolgukat. Az egész eljárás során korrektek voltak vele, a maximális professzionalizmust érezte, mind a helyszínen, mind Szegeden. Megkérdeztük arról is, hogy mikor az illegális migránsok iratok nélkül lépik át a határt, a Frontex vezetője pedig Törökországban gyártott

hamis szír útlevelekre

hívja fel a figyelmet, miért állítja, hogy csak menekültek lépik át a magyar-szerb határt. "Egyrészt ezek többsége menekült, másrészt a kerítésre költött összegeket az érkezők egészségügyi ellátására, gyorsabb ügyintézésre költhetnénk" - válaszolta nem teljesen a kérdésre irányulóan. Szerinte így az illegális migránsok nagyobb bizalommal lennének, meg lehetne közöttük találni a nemzetbiztonsági kockázatot jelentőket is, s mindenkiről tudhatnánk, honnan jött.

Szabálysértést elkövetve átvágta a gyorstelepítésű drótakadályt Röszkénél a DK-s Kakuk György - részletek ITT: http://szegedma.hu/?p=564486 Posted by Szegedma Hírportál on2015. szeptember 1.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.