Kultúra

A legjobb előadás díját a Katona József Színház kapta a Vidor Fesztiválon

A legjobb előadás díját a Katona József Színház kapta a Vidor Fesztiválon

2015. szeptember 6., vasárnap
A legjobb előadás díját a Katona József Színház kapta a Vidor Fesztiválon

A legjobb előadás díját a budapesti Katona József Színház művészeinek ítélte oda a zsűri a 14. Vidor Fesztiválon - közölte a rendező nyíregyházi Móricz Zsigmond Színház marketingvezetője vasárnap az MTI-vel.

Árgyellán Edina

tájékoztatása szerint a szombaton befejeződött fesztiválon a Dottore-díjat a fővárosi társulat művészei A két Korea újraegyesítése című darabban nyújtott teljesítménnyel érdemelték ki. A

Makk Károly

filmrendező vezette zsűri összesen tizenegy díjat ítélt oda a nyíregyházi fesztiválon. A legszívhezszólóbb előadásért járó Arlecchino-díjat a budapesti Rózsavölgyi Szalon Arts & Café társulata kapta, a Romance.com darab bemutatásáért. A merész magyar musicalért Smeraldina-díjjal jutalmazták a budapesti Centrál Színház Broadway felett az ég című előadását. A legjobb átváltozóművészeknek járó Capitano-díjat Nagy Sándor, Magyar Attila és Szerednyey Béla kapta, a budapesti Madách Színház által bemutatott Agyeldobás című darabban nyújtott alakításért. A legjobb kvartett Pantalone-díját Stefanovics Angéla, Bánki Gergely, Keszég László és Mészáros Béla vehette át, akik a Dumaszínház és a FÜGE közös produkciójában bemutatott 40! avagy Véges Élet című darabban nyújtottak kiváló teljesítményt. A legjobb trió Pulcinella-díját Klem Viktor, Pálos Hanna és Szabó Győző kapta a Garzonpánik című darab szerepéért, a vígjáték a 011 Alkotócsoport és a budapesti Thália Színház közös produkciója volt. A legjobb duett Brighella-díját Katona Lászlónak és Scherrer Péternek ítélték oda, a budapesti Nézőművészeti Kft. által színpadra állított A hal nem hal bele című darabban látott alakításért. A legjobb női alakításért Colombina-díjjal jutalmazták Rezes Juditot, aki a budapesti Katona József Színház Abigail bulija című darabjában lépett színpadra. A legjobb utcaszínházi előadást a kiskunfélegyházi Langaléta Garabonciások játszották, az Elemek, avagy tűzön, vízen, földön, égen című produkciójuk a Pierrot-díjat érdemelte ki a zsűritől. A legjobb filmvígjáték Hyppollit-díját az Argó 2 című mozidarab kapta. A zsűri egy különdíjat is kiadott, a Vidor Fesztivál hűséges komédiásainak, a Trixx Társulatnak. A 14. Vidor Fesztiválon augusztus 28. és szeptember 5. között csaknem 400 programot láthatott a közönség, Nyíregyháza mellett 21 Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei településen. A kilenc napos színházi programban 16 darabot, a legutóbbi évad legsikeresebb vígjátékait, komédiáit mutatták be a társulatok. Továbbá utcaszínházi előadások, bábdarabok, filmvetítések, kiállítások és könnyűzenei koncertek is szerepeltek a műsorban. A világzenei programban fellépett a mali Bassekou Kouyate& Ngoni, az olasz Bandariatica, a kolumbiai Sidestepper és a kínai Hanggai együttes is a 120 ezres nyírségi nagyvárosban.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.