Közélet

A kormány bevándorlást kezelő javaslatairól szavaznak a képviselők

A kormány bevándorlást kezelő javaslatairól szavaznak a képviselők

2015. szeptember 4., péntek
A kormány bevándorlást kezelő javaslatairól szavaznak a képviselők

Az Országgyűlés mai ülésén megtárgyalhatja, majd meg is szavazhatja a kormány azon javaslatát, amely egyebek mellett lehetővé tenné a tömeges bevándorlás okozta válsághelyzet fogalmát.

A Ház ülése reggel 9 órakor napirend előtti felszólalásokkal kezdődik, majd a kabinet azon javaslatának összevont vitáját bonyolítják le, amely a tömeges bevándorlás okozta válsághelyzet fogalmának létrehozása mellett lehetővé tenné tranzitzónák felállítását a határon, továbbá a büntető törvénykönyv (Btk.) módosítását annak érdekében, hogy önálló büntetőjogi tényállás legyen a határzár tiltott átlépése, megrongálása, a határzárral kapcsolatos építési munka akadályozása. A parlament szintén ma fogadhatja el azt a kormánypárti javaslatot, amely egy évvel eltolja a családi kedvezmény igénybevételéhez kötött kötelező adóazonosító-használatot. A szavazásokat követően a kormánypártok két, illegális bevándorlással kapcsolatos előterjesztéséről tárgyalnak a képviselők. Ezek egyike új feladatokat és jogosítványokat bízna a honvédségre a határőrizetben, míg a másik arra kötelezné az Országgyűlést, hogy határozatban szólítsa fel az Európai Unió vezetőit a kontinens és polgárai védelmére.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.