Közélet

24 órás szolgálatot szerveznek Mórahalmon a migránsok miatt

24 órás szolgálatot szerveznek Mórahalmon a migránsok miatt

2015. szeptember 8., kedd
24 órás szolgálatot szerveznek Mórahalmon a migránsok miatt
nogradi_zoltan_migransok

24 órás szolgálatot szerveztünk a migránsok útbaigazítására, hogy főként az éjszakai órákban ne zavarják meg a nyugalmat és a város területén károk ne keletkezzenek - írta ma a Facebook-on Nógrádi Zoltán, Mórahalom polgármestere.

A

bejegyzés

így szól: "Nem hagyhatom szó nélkül azt, ami körülöttünk történik. Az illegális határátlépések okozta problémákat hosszú hónapok óta a saját bőrünkön tapasztaljuk itt, szülővárosunkban. De az, ami az utóbbi hetekben történik, minden vészjósló teóriát felülmúlt. Ki kell jelentenem, hogy a rajtunk kívül álló okokból idáig fajult helyzet drámai, a naponta térségünkbe érkező több ezer ember nagy terhet ró városunkra. Történelmi pillanatokat élünk, de nem adjuk fel emberségünket, az emberekbe vetett hitünket! Ebben a helyzetben mindent megteszünk azért, hogy a lehető legkevesebb időt töltsék városunk területén a csapatostul érkező menekültek. 24 órás szolgálatot szerveztünk a migránsok útbaigazítására, hogy főként az éjszakai órákban ne zavarják meg a nyugalmat és a város területén károk ne keletkezzenek. A napi 10-12 szolgálatot teljesítő önkormányzati alkalmazott megfeszített erővel dolgozik Mórahalomért, de bizonyára érthető, ha ők is elfáradnak. A szolgálat további fenntartására segítő szándékú embereket keresünk, hogy az eseményeket kordában tarthassuk, s Mórahalom lakói minél kevesebbet észleljenek a modern kori népvándorlásból. Önkéntesek jelentkezését várjuk! 06-30/9064723."

"Az, ami az utóbbi hetekben történik, minden vészjósló teóriát felülmúlt" - írja Nógrádi Zoltán.KLIKK: http://szegedma.hu/?p=567460

Posted by Szegedma Hírportál on 2015. szeptember 8.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.