/

Több mint ezer határsértőt tartóztattak fel Csongrád megyében hétfőn

Cikkünk frissítése óta eltelt 5 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Negyvenét csoportban 1199 illegális bevándorlóval – köztük 205 gyermekkel – szemben intézkedtek a rendőrök a polgárőrökkel együttműködve Csongrád megye déli részén hétfőn – tájékoztatta a megyei rendőr-főkapitányság Sajtószolgálata kedden az MTI-t.

Hétfőn több ember ellen indult eljárás jogellenes tartózkodás elősegítése és embercsempészés megalapozott gyanúja miatt. Hajnalban Röszkénél fogtak el egy magyar és egy holland férfit, mert autójukban két szíriai állampolgárt szállítottak – fejenként 300 euróért – Budapest irányába. Nem sokkal később Szeged-Szentmihályteleknél állítottak meg egy autót, amelyben három szíriai utazott. A gyanú szerint egy szegedi férfi fejenként 250 eurót kért tőlük, hogy a fővárosba vigye őket. Délelőtt Röszkénél fogtak el egy házaspárt. Ők az autójukban két szíriai illegális bevándorlót vittek. Este pedig egy szegedi nőt fogtak el, aki két társával hat irakit akart a fővárosba vinni.

A sofőrök ellen a rendőrség jogellenes tartózkodás elősegítése vétségének megalapozott gyanúja miatt indított eljárást. A bűncselekmények elkövetéséhez használt járműveket lefoglalták.

Ásotthalomnál hétfő délelőtt egy román férfivel szemben intézkedtek, akinek az autójában négy szíriai illegális bevándorló utazott. Őrizetbe vitték, és embercsempészés bűntettének megalapozott gyanúja miatt indítottak eljárást ellene.

Tiltott határátlépés miatt az országban 1446 embert fogtak el a rendőrök hétfőn, tíz esetben embercsempészés, háromban közokirat-hamisítás miatt indult büntetőeljárás – közölte a police.hu oldalon az ORFK.

1199 illegális bevándorlóval – köztük 205 gyermekkel – szemben intézkedtek a rendőrök a polgárőrökkel együttműködve Csongrád megye déli részén hétfőn.KLIKK: http://szegedma.hu/?p=560430

Posted by Szegedma Hírportál on 2015. augusztus 18.

Előző sztori

Ünnepi akció a Barcsay-kiállításon

Default thumbnail
Következő sztori

Jubileumi halléfőző a Sárgán államalapításunk ünnepén

Legutóbbi hasonló cikkek