Sakk: negyven táblán indultak meg a gyalogok + FOTÓK

Cikkünk frissítése óta eltelt 6 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

sakkparti_20_tablan05kf

A hétfői nap sem telt el sakk nélkül Lékó Péter, és kínai ellenfele, Li Chao számára: a két nagymester 20-20 táblán játszott szimultánt az érdeklődőkkel.

Ezúttal nem egymás ellen, hanem egymás mellett ragadott bábut Lékó Péter és Li Chao: a két nagymester hétfőn délután az Ifjúsági Házban 20-20 partit vívott egyszerre a főleg gyerekekből álló érdeklődőkkel. Mielőtt a két sakkozó belépett a terembe, már minden hely elkelt, a gyerekek izgatottan várták, hogy elkezdődjenek a mérkőzések.

Így tett a nyolc éves Bilku András is, aki öccsével, Péterrel együtt ült asztalhoz Lékó Péter ellenében. “Szerettem volna egyszer élőben sakkozni Lékó Péterrel, Li Chaót még nem ismertem. Izgulok egy picit, óvodás korom óta sakkozom. Anyukám vett nekem egy sakktáblát, majd megtanított a lépésekre, így tanultam meg sakkozni” – mondta el izgatottan még a parti kezdete előtt András.

A két nagymester mindenkivel kezet fogott, mielőtt elkezdődtek volna a mérkőzések. A szegedi nagymester úgy fogalmazott: nem kell egyszerre mind a 20 táblára koncentrálnia, mert ahogy odaáll egy-egy táblához, akkor rögtön meghozza a döntést, hogy mi legyen a következő lépés. “Ami kiemelendő, hogy a partik végeztével rögtön meg tudom mondani az ellenfelemnek, hogy mi az, amit elhibázott, mit kellene másképp csinálnia. Persze egy hét múlva azért már nem emlékeznék az összesre” – nyilatkozta Lékó Péter.

A két sakkmester tehát így melegített a holnapi, negyedik mérkőzésre, amelyet majd Lékó Péter kezd világossal. Az állás 2-1 Li Chaónak, miután két döntetlent követően vasárnap a világranglista 14. helyezettje legyőzte Lékó Pétert, a páros mérkőzés csütörtökig tart.

no images were found

Hétfőn 20-20 táblánál játszott egyszerre Lékó Péter és Li Chao, kedden folytatódik a páros mérkőzés!http://szegedma.hu/?p=560356

Posted by Szegedma Hírportál on 2015. augusztus 17.

Előző sztori

Közel félezer ÁGOTA-s fürdött az Aquapolisban + FOTÓK

Következő sztori

SZIN, Simai Mihály, Gyermekvilág kincsei – a Somogyi-könyvtár augusztus végén is vár