Regionális slam poetry bajnokságot rendeznek a Vajdaságban

Cikkünk frissítése óta eltelt 7 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Magyarországról és a Vajdaságból is várnak résztvevőket az első regionális slam poetry bajnokságra, amelyet az augusztus 21-22-én megrendezendő második Malomfesztivál keretében szerveznek az észak-bácskai Oromon.

A MalomSlam elnevezésű megmérettetés öttagú zsűrijében benne lesz Závada Péter és Süveg Márk Saiid is, az Akkezdet Phiai formáció két tagja – tájékoztatták az MTI-t a szervezők szerdán.

A slam poetry előadó-költészeti műfaj 2006 óta van jelen Magyarországon, és a Vajdaságban is egyre népszerűbbé válik. Magyarországon egyéniben először 2012-ben rendeztek országos bajnokságot, amelyet éppen Saiid nyert meg, aki később az antwerpeni slam poetry Európa-bajnokságon az 5. helyen végzett.

A kétnapos Malomfesztiválon magyarországi, szerbiai és horvátországi együttesek lépnek fel. A zenei palettán helyet kap a dzsessz, a funky, a blues, a rock és a hip-hop.

Emellett fotós és pszichodráma workshopot, vegán főzőtanfolyamot és műveltségi vetélkedőt is szerveznek. A vendégek a Mediawave Fesztiválon vetített filmeket és színházi előadást is nézhetnek, illetve minden este más-más fényfestészeti alkotást tekinthetnek meg a fesztiválnak nevet adó malom falán. A részletes programról ITT olvashatnak az érdeklődők.

Előző sztori

Megkezdték a bemelegítő medence építését Vásárhelyen

Következő sztori

Vizes VB: Cseh László aranyérmes 200 méter pillangón, Hosszú ötödik 200 méter gyorson (FRISSÍTVE)