Kultúra

Regionális slam poetry bajnokságot rendeznek a Vajdaságban

Regionális slam poetry bajnokságot rendeznek a Vajdaságban

2015. augusztus 5., szerda
Regionális slam poetry bajnokságot rendeznek a Vajdaságban

Magyarországról és a Vajdaságból is várnak résztvevőket az első regionális slam poetry bajnokságra, amelyet az augusztus 21-22-én megrendezendő második Malomfesztivál keretében szerveznek az észak-bácskai Oromon.

A MalomSlam elnevezésű megmérettetés öttagú zsűrijében benne lesz

Závada Péter

és

Süveg Márk Saiid

is, az Akkezdet Phiai formáció két tagja - tájékoztatták az MTI-t a szervezők szerdán. A slam poetry előadó-költészeti műfaj 2006 óta van jelen Magyarországon, és a Vajdaságban is egyre népszerűbbé válik. Magyarországon egyéniben először 2012-ben rendeztek országos bajnokságot, amelyet éppen Saiid nyert meg, aki később az antwerpeni slam poetry Európa-bajnokságon az 5. helyen végzett. A kétnapos Malomfesztiválon magyarországi, szerbiai és horvátországi együttesek lépnek fel. A zenei palettán helyet kap a dzsessz, a funky, a blues, a rock és a hip-hop. Emellett fotós és pszichodráma workshopot, vegán főzőtanfolyamot és műveltségi vetélkedőt is szerveznek. A vendégek a Mediawave Fesztiválon vetített filmeket és színházi előadást is nézhetnek, illetve minden este más-más fényfestészeti alkotást tekinthetnek meg a fesztiválnak nevet adó malom falán. A részletes programról

ITT

olvashatnak az érdeklődők.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.