/

Ötmilliárd forintos fejlesztéssel bővíti kapacitását a ContiTech autóipari beszállító cég

Cikkünk frissítése óta eltelt 8 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Nagy Mihály; Szijjártó Péter

Mintegy ötmilliárd forintos beruházással bővíti termelési kapacitását a Continental csoporthoz tartozó ContiTech Fluid Automotive Kft. Makón és Nyíregyházán, amelyhez a magyar állam 1 milliárd 50 millió forint készpénztámogatást biztosít – jelentette be Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter sajtótájékoztatón pénteken, Budapesten.

Hozzátette: a beruházással 216 új munkahely jön létre Makón és Nyíregyházán, valamint Makón 4000 négyzetméterrel bővítik a termelési területet és 5000 négyzetméteres új logisztikai csarnokot alakítanak ki.

Nagy Mihály, a ContiTech Kft. ügyvezető igazgatója elmondta: a cég fő profilja a hűtő-fűtő csőrendszerek gyártása autókba, amelyeknek dinamikusan bővült a piaca az elmúlt években, és további növekedésre számítanak. Az új modellekben egyre több a hűtést igénylő rendszer, a hibrid, elektromos autókban az akkumulátorok hűtése miatt mintegy dupla annyi hűtőrendszerre van szükség, mint a hagyományos autókban – fejtette ki.

Előző sztori

Felborult egy migránsokat szállító kisteherautó az M5-ös autópályán

Következő sztori

Illegális bevándorlás – Molnár Zsolt: terrorszervezetek akarnak bejutni az unióba