Női futball: győri vereséggel kezdet a SZAK az NB I-ben + FOTÓK

Cikkünk frissítése óta eltelt 8 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

gyori_eto_szak005

Szezonbeli első bajnoki mérkőzését Győrben játszotta a Szegedi AK, amely végül 4-1-es vereséget szenvedett az újonc vendéglátóktól.

Párás kánikulában indult a mérkőzés. Elsősorban az volta kérdés, hogy mire lesz elég a szokottnál rövidebb felkészülés a vendégeknek, hiszen eredetileg az NB II-re készülve náluk később kezdődött az alapozás, mint a többi együttesnél.

A SZAK az “öltözőben maradt”, mert az első percben egy hátul elpasszolt labdával Süle Dóra ugrott ki a bal oldalon, és a kimozduló kapus felett finom mozdulattal a hálóba emelt gyorsan megszerezve a vezetést saját csapatának. (1-0) Továbbra is az ETO maradt támadásban, így az első félórában nem nagyon tudott kijönni a szorításból a SZAK. A 23. percben ismét a sokat mozgó Süle Dóra húzott befelé a jobb oldalról. Elakadt a jól keresztező Lévai Nikolettben, de az ütközést követően visszapattant elé a labda, így befelé mozdulva megcélozhatta a bal alsó sarkot. A hosszú sarokra leadott lövés a kapufáról pattant ki a mezőnybe, ahonnan az érkező Vígh Renáta fölé bombázott.

A 26. percben egy jobbról beívelt szögletből az egyedül hagyott Fleck Nikolett a tehetetlen szegedi kapus mellett a kapu jobb oldalába fejelt. (2-0) A 27. percben egy hazagurított labdára Sávai Vivien is kilépett kapujából és Papp Dorina is menteni igyekezett, ám egymást zavarták, így Németh Loretta elé pattant a labda, aki viszont 18 méterről elkapkodta a lehetőséget és az üres kapu ellenére a bal felső sarok fölé emelt. A 42. percben Süle Dóra tört be a kapu előterébe, ahol szabálytalankodtak vele szemben, de a játékvezető előnyszabályt adott, mert Vígh Renáta elé került a labda, aki 15 méterről fölé bombázott. Az első félidő utolsó percében Németh Loretta cselezte be magát két emberen keresztül a büntetőterületen belülre, ahol gyanús körülmények között került a földre, de a bíró továbbot intett.

A második játékrészre magához tért a SZAK és végre eljutott a hazai kapuig. Szil Tünde 30 méteres labdájával Lipták Lilla lépett ki egyedül középen és 20 méterről lövésre szánta el magát. Jól helyezett labdáját a vetődő kapus nem érte el, ám az kipattant a mezőnybe a jobb alsó kapufáról. Egy középen elvesztett labdával Süle Dóra iramodott meg a jobb szélen, befelé húzott, majd kicselezte a kifutó kapust is, de ahelyett, hogy a hálóba lőtt volna inkább keresztbe passzolta a labdát, amit a bal kapufánál érkező Soós Adrienn 2 méterről az égbe bombázott. A következő akcióból tovább növelte előnyét a hazai csapat. Vígh Renáta erősen lesgyanús helyzetben lépett ki a védők közül, majd elhúzta a labdát a kétségbeesetten menteni igyekvő Sávai Vivien mellett és higgadtan a hálóba helyezett. (3-0)

Az 55. percben Dudás Diána ívelt be egy szögletet a jobb oldalról. A védők kifejelték oldalra a labdát, amely így visszakerült elé. Ő tolt egyet rajta befelé, majd ballal megcélozta a hosszú alsó sarkot. Egészséges lövés volt, de Mészár Krisztina egy gyors vetődéssel magabiztosan fogta azt. A 76. percben Németh Loretta viharzott el a bal oldalon. Lecselezte magát az alapvonalig, mindenki kilépett rá, ő viszont lövés helyett a középen érkező Zemlényi Csenge elé tálalt, akinek nem volt gond a tizenegyespontról az üres kapuba passzolnia a labdát. (4-0) A következő percben Papp Dorina lépett ki középen Szil indításával. A védők szorításában elpöckölte a labdát a kilépő kapus mellett, de az centiméterekkel elkerülte a hazai kaput. A 78. perben született meg a szegedi együttes egyenlítő gólja, amikor Lipták Lilla 22 méterről óriási gólt ragasztott a jobb felső sarokba (4-1).

Összességében elmondható, hogy a többet támadó Győri ETO megérdemelten szerezte meg a győzelmet. A szegedieken látszott, hogy csak később kezdték el a felkészülést, hiszen az NB II-ben 2 héttel később indult volna a bajnokság, mint így, hogy lehetőséget kaptak az NB I-es szereplésre. Az erővel nem volt gond, de sok volt a pontatlan passzuk, amiből jól építkezett a hazai csapat, a kapott gólok után pedig egy félidőn keresztül jobban behúzódtak kapujuk elé a kelleténél, így több lehetősége volt a hazai együttesnek.

Női labdarúgó NB I, 1. forduló:

ETO FC Győr – Szegedi AK 4-1 (2-0)
Győr. Vezette: Tolnay Annamária (Pálfy Éva, Tóth Tamás).
ETO: Mészár – Fél A., Fleck, Mészáros, Fél P., Kalmár (Szűcs 61′), Öreg (Kovács 61′), Soós (Zemlényi 61′), Németh, Süle, Vígh. Vezetőedző: Horváth István Tamás.
SZAK: Sávai – Szalai (Dékány 51′), Szil, Lévai, Lipták, Varga, Papp, Guth (Harcel – a szünetben), Dudás, Nagy, Tumbas Loketic. Vezetőedző: Cserenkó Szabolcs.
Gólszerzők: Süle (1′), Fleck (26′), Vígh (47′), Zemlényi (76′), ill. Lipták (78′).
Sárga lap: Papp (64′), Szil (74′).

Horváth István Tamás (Győri ETO): “Örülünk, hogy megszereztük a győzelmet az első NB I-es mérkőzésünkön, bár megjegyzem, hogy a déli kezdés ebben a hőségben a játékra teljesen alkalmatlan volt mindkét csapat számára. A játékkal egyáltalán nem voltam elégedett. Mindhárom középpályásunk katasztrofális teljesítményt nyújtott, ezért is cseréltem le mindhármukat egyszerre. Ezután javult a játék, de sokszor rossz helyre mentek a passzok és rengeteg helyzetünk maradt kihasználatlanul. Voltak azért szép megoldásaink is, de ennél többet kell nyújtanunk ahhoz, hogy a kitűzött célt meg tudjuk valósítani.”

Cserenkó Szabolcs (SZAK): “Sajnos látszott a két csapaton a különbség. A hazai együttes jóval frissebb és motiváltabb volt, mi pedig egy sebességi fokozattal gyengébbek voltunk. A második félidő elején visszajöhettünk volna a meccsbe, de a kapufáról kifelé pattant a labda, aztán kaptunk egy lesgólt, ami eldöntötte a mérkőzést. Néha ezen is múlhat a dolog, de véleményem szerint a Győr maximálisan megérdemelte a győzelmet.”

Németh Loretta (Győri ETO): “Voltak gondjaink a támadások felépítésével, de azért megvoltak a lehetőségeink, csak ezeket jobb százalékban kellene kihasználnunk. Sok helyzetünk volt, úgyhogy úgy gondolom, ennél nagyobb különbséggel is nyerhettünk volna.”

Dékány Dóra (SZAK): “A vereség ellenére élmény volt számomra a mérkőzés, hiszen ez volt az első NB I-es meccsem, remélem nem vallottam szégyent. Későn kezdtük el a felkészülést, ez még érezhető a csapaton, de remélem, hogy rövidesen össze fogunk rázódni!”

no images were found

Előző sztori

Illegális bevándorlás – Rogán: sürgős eljárással fogadhatják el a Btk. szigorítását

Következő sztori

Változékony idő várható a négynapos hosszú hétvégén