Közélet

LMP: a kormány hozza nyilvánosságra a földértékesítésről szóló döntéseket!

LMP: a kormány hozza nyilvánosságra a földértékesítésről szóló döntéseket!

2015. augusztus 21., péntek
LMP: a kormány hozza nyilvánosságra a földértékesítésről szóló döntéseket!

Az LMP felszólítja a kormányt, hogy mielőbb hozza nyilvánosságra az állami termőföldek értékesítéséről szóló álláspontját, döntéseit.

Sallai R. Benedek

pénteki budapesti sajtótájékoztatóján emlékeztetett: a kormány a héten foglalkozott az ország termőföldmennyiségének mintegy tíz százalékát megközelítő, csaknem 400 ezer hektárnyi állami terület eladásának kérdésével. Az LMP országgyűlési képviselője mielőbbi tájékoztatást sürgetett a megítélése szerint legalább négyezer milliárd forintos ügylet terveiről, amelyet nemcsak az elmúlt ötéves kormányzás, hanem az elmúlt húsz év legjelentősebb köztulajdon-lopásának tartott. Hiányolta a nemzeti földalapról szóló, valamint a földforgalmi törvények módosításának kezdeményezését, megítélése szerint ugyanis a sarkalatos törvényeken változtatni kell az értékesítés lebonyolításához. Arra is felhívta a figyelmet, hogy ha a földeket az eddigi híreknek megfelelően valóban licitálással értékesítik, akkor csak a nagybirtokosok tudnak vásárolni.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.