LMP: a kormány hozza nyilvánosságra a földértékesítésről szóló döntéseket!

Cikkünk frissítése óta eltelt 8 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Az LMP felszólítja a kormányt, hogy mielőbb hozza nyilvánosságra az állami termőföldek értékesítéséről szóló álláspontját, döntéseit.

Sallai R. Benedek pénteki budapesti sajtótájékoztatóján emlékeztetett: a kormány a héten foglalkozott az ország termőföldmennyiségének mintegy tíz százalékát megközelítő, csaknem 400 ezer hektárnyi állami terület eladásának kérdésével.

Az LMP országgyűlési képviselője mielőbbi tájékoztatást sürgetett a megítélése szerint legalább négyezer milliárd forintos ügylet terveiről, amelyet nemcsak az elmúlt ötéves kormányzás, hanem az elmúlt húsz év legjelentősebb köztulajdon-lopásának tartott.

Hiányolta a nemzeti földalapról szóló, valamint a földforgalmi törvények módosításának kezdeményezését, megítélése szerint ugyanis a sarkalatos törvényeken változtatni kell az értékesítés lebonyolításához.

Arra is felhívta a figyelmet, hogy ha a földeket az eddigi híreknek megfelelően valóban licitálással értékesítik, akkor csak a nagybirtokosok tudnak vásárolni.

Előző sztori

Egy híján 1400 illegális bevándorlót tartóztattak fel Csongrád megyében augusztus 20-án

Következő sztori

Baleset az M5-ösön Szatymaznál – öten megsérültek