Sport

Labdarúgás: ezúttal Puskás büntetője jelentette a három pontot a SZEOL-nak + FOTÓK

Labdarúgás: ezúttal Puskás büntetője jelentette a három pontot a SZEOL-nak + FOTÓK

2015. augusztus 22., szombat
Labdarúgás: ezúttal Puskás büntetője jelentette a három pontot a SZEOL-nak + FOTÓK
szeol-szekszard04kf

Ismét Puskás Csaba góljával nyert a SZEOL SC: a szegediek csapatkapitánya ezúttal büntetőből szerzett találatával szerzett három pontot csapatának.

Azt a Szekszárdot fogadta a SZEOL SC az NB III Közép csoportjának negyedik fordulójában, amely a csoport egyetlen együtteseként pont nélkül állt a játéknap előtt. A vendégek így mindenképpen szerettek volna legalább egy pontot fogni a Felső Tisza-parti stadionban, ennek megfelelően a találkozó elején teljesen visszahúzódtak a saját kapujuk elé a szekszárdi játékosok. A mérkőzés előtt lehullott esőtől áztatott pályán nehezen alakult ki folyamatos játék, sok volt a szabálytalanság, így kevés helyzet is alakult ki. Az első kaput eltaláló lövésre majd fél órát kellett várni,

Beretka

egy igazítás utáni lövése azonban pontosan a középen álló

Horváth

kezeiben kötött ki. Egy kiugratást követően

Leindlernek

is volt dolga, ám a szegedi kapus nem kézzel, hanem lábbal avatkozott remekül játékba, miután tisztázott a meginduló

Kvanduk

elől. A félidő végére megélénkült a játék, előbb egy kavarodás után Leindler lábbal blokkolt egy közeli lövést, majd Beretka és

Maksimovic

is megszerezhette volna a vezetést, de gól nélkül zárták az első 45 percet. A fordulást követően is a SZEOL akarata érvényesült inkább, ám

Tóth Ákos

tanítványainak fölénye nem tudott továbbra sem gólban megmutatkozni. Ehhez Maksimovic járt a legközelebb, de a rövid felsőbe tartó lövését fogta a vendégek kapusa, majd a játékba a cserék hoztak változást az utolsó negyed órára.

Ondrejó

megindulása után alig maradt le a labdáról, de még éppen odaért Horváth kapus, aki így tisztázni tudott, majd a hajrában

Buzási

távoli lövése jelentett veszélyt a vendégek kapujára. Bár volt a meccsnek egy periódusa, amikor kissé felbátorodott a Szekszárd, a találkozó végéhez közelítve megelégedtek volna az egy ponttal. Ám egy sem lett belőle, legalábbis a vendégekre nézve, miután Beretkával szemben elkésett a belépővel

Dobra

, és mivel mindezt a tizenhatoson belül tette, büntetőt rúghatott a SZEOL:

Puskás Csaba

magabiztosan értékesítette a tizenegyest, ez pedig a szentlőrinci szabadrúgást követően ismét három pontot ért csapatának, így 1-0-ra nyert a SZEOL a Szekszárd ellen. Keményen meg kellett dolgoznia a mai győzelemért a szegedi együttesnek, de a SZEOL játékosai többet is tettek a mérkőzésen a három pont megszerzéséért, mint ellenfelük. Ezzel a SZEOL a harmadik helyen áll a tabellán, bár még a vasárnap játszó Monor és Honvéd II. megelőzheti, amennyiben begyűjti a két csapat a három pontot. A szegediekre jövő héten egy nagyon kemény mérkőzés vár a csoport favoritjának számító,

Makra Zsoltékhoz

hasonlóan veretlen Kozármisleny otthonában.

Szeged, Felső Tisza-parti stadion, 100 néző
2015. augusztus 22., 17.30
SZEOL SC
Szekszárdi UFC
Vége a mérkőzésnek.
játékvezető: Bálint Attila • asszisztens: Csatári Tibor, Flinta Zoltán.
1
-
0

Labdarúgó NB III Közép csoport, 4. forduló

SZEOL SC - Szekszárdi UFC 1 - 0 (0-0)

Szeged, Felső Tisza-parti stadion, 100 néző. Vezette: Bálint Attila (Csatári Tibor, Flinta Zoltán.)

SZEOL SC:

Leindler - Grünvald, Fülöp (Ondrejó, 67'), Puskás, Kéri, Beretka, Rácz, Forró, Makra, Maksimovic (Buzási, 82'), Kormányos (Végh, 76').

Vezetőedző:

Tóth Ákos.

Szekszárd:

Horváth B. - Dobra, Hegedűs, Zsók, Kvanduk, Királyházi (Ranga, 82'), Szabolcska (Rácz F., 74'), Lékó, Micskó, Mészáros, Arena (Rátkai, 86').

Vezetőedző:

Vizdár Zsolt.

Gól:

Puskás (88', büntetőből)

Sárga lap:

Forró (72') ill. Micskó (36'), Királyházi (57'), Lékó (58') Tóth Ákos:

"Nehéz volt, ezt is vártuk. Nagyon zártan, jól védekezett a Szekszárd. A mérkőzés nagy részében igaz, hogy mezőnyfölényben játszottunk, de csak az utolsó negyedórában tudtunk igazán veszélyesek lenni a kapura, ennek meg is lett az eredménye. Részben annak köszönhetően, hogy a cserék színt hoztak a játékba, talán az is közrejátszott, hogy az ellenfél elfáradt. Természetesen ahhoz, hogy az utolsó percekben tizenegyes-góllal nyerjünk, azért kell egy kis szerencse is, de ezért ma megdolgoztak a srácok."

Online közvetítésünk

VÉGE
90+3'
Vége, Bálint lefújja, roppant fontos három pontot szerzett a SZEOL, amely bár nem játszott feltétlenül szépen, de jóval többet tett a győzelemért ellenfeléhez képest.
90+1'
Két percet hosszabbít a játékvezető.
88'
GÓÓÓÓL! Horváth jobbra ment, Puskás balra rúgta, esélye sem volt a kapusnak, vezet a SZEOL, mintegy két perccel a vége előtt.
87'
BÜNTETŐ! Beretka tört be agilisan a bal oldalról, majd buktatták: teljesen jogos büntetőt kapott a SZEOL, Puskás végzi majd el.
86'
Kihasználja harmadik cserelehetőségét a Szekszárd is: Arena helyett Rátkai a folytatásban.
84'
Buzási kínálta meg távolról, jó 25 méterről Horváthot: léc alá tartó lövését azonban gond nélkül fogta a szekszárdi kapus. Talán ezek az átlövések vezethetnének eredményre...
82'
Mindkét mester cserél: a SZEOL-ban Maksimovicnak ért véget a meccs, Buzási állt be, míg a vendégeknél Királyházi helyére Ranga érkezett. A SZEOL nyom, többet is van ellenfele térfelén, de kevésszer tud kialakítani igazi helyzetet.
79'
Maksimovic durrant fölé mintegy öt méterről kapásból Puskás beívelt szabadrúgása után: más kérdés, hogy ha bemegy, akkor sem gól, mert az asszisztens lest jelzett.
77'
Beretka ugratta ki szép labdával Ondrejót, aki a jobbösszekötő helyén indult meg, de a kimozduló Horváth végül megelőzte Ondrejót, és taccsra rúgta a labdát.
76'
Végh Ariel érkezik a SZEOL-ba, Kormányos helyett áll be, ám minden bizonnyal nem posztra cserélt most Tóth Ákos.
74'
Változtatnak a vendégek is: Szabolcska helyett Rácz Ferdinánd a pályán.
72'
Forróé az első szegedi sárga, Lékó került a földre Forró belépője után, Bálint pedig előhúzta mindezért a sárgát.
67'
Tóth Ákos változtat először: Fülöpöt hívja le a SZEOL mestere, akit Ondrejó vált.
63'
Beretka szabadrúgása ismét éppen oda érkezik, ahol Horváth áll, így nem jelent gondot a kapusnak a löket. Nem sok változás van a játék képében a második félidő első negyed órája után, meddő fölényben a SZEOL.
58'
Lékó is besárgul, miután a jobb oldalvonal mellett rúgta fel Puskást. A középre ívelt labda után végül lökés miatt szabadrúgással jöhet a Szekszárd.
57'
Királyházi kap sárgát a vendégektől, miután szabálytalanságát követően elrúgta a labdát.
54'
Azonban nem kerül messze a labda, visszaíveli a kapu elé Puskás, amit Horváth gyűjtene be, de kicsúszik a kezéből, Forró azonban a blokkba lövi a labdát.
53'
Megint Maksimovic indult meg, és rázta le védőjét, majd a rövid felsőbe tartó lövését Horváth szögletre ütötte. A kornert kifejelik a vendégek.
50'
Puskás becsúszva szerzett labdát a félpályánál, majd indította a balon meginduló Maksimovicot, aki befele húzott, de végül lapos középre adását blokkolták, így odalett az ígéretesnek tűnő helyzet.
46'
Folytatódik a mérkőzés, a szünetben egyik mester sem változtatott csapatán.
SZÜNET
45+3'
Bő két percet rátett a játékvezető az első félidőben, hiszen sokat állt a játék, de végül lefújta az első játékrészt, ami alatt kevés nagy lehetőség alakult ki, egyelőre gól nélkül a csapatok.
45'
Maksimovic bólintott kevéssel mellé! Az első félidő utolsó percében talán a legnagyobb szegedi lehetőség maradt ki, miután Grünvald egy indítást kapásból adott középre, a röviden érkező Maksimovic a fejmagasság alatt érkező labdát próbált megcsúsztatni, de az oldalhálóban kötött ki fejese.
43'
Úh, ezt most megúszta a SZEOL! Egy jobb oldali beadás után középen nem tudták elrúgni Makráék, Mészáros végül egy kisebb kavarodás után becsúszva próbálta kapura sodorni, de Leindler lábbal védett.
42'
Kéri bal oldali beadását Beretka fejelte kapura a kapus mozgásával ellentétes irányba, de nem tudta már erővel megfejelni a labdát, így Horváth begyűjtötte a labdát.
40'
Beretka! Megint az ő nevéhez köthető a kaput eltaláló lövés, ez most jobban sarokra ment, de Horváth szögletre tolta.
36'
Maksimovic és Micskó csapott össze egy lehulló labdánál: a párharc után mindketten a földre kerültek, majd a vendégek játékosa elég indulatosan reklamálta Maksimovic tettét, miszerint lökött a szegedi, de végül Bálint játékvezető Micskónak mutatta fel a sárgát.
33'
Puskás jobb lábas, bal oldali beadására érkezett az hosszún, az ötös sarkánál Beretka, azonban meg tudta őt előzni a szekszárdi, pedig ha bele tudta volna tenni a belsőjét, gyakorlatilag az üres kapuba passzolhatott volna.
31'
Leindlernek kell kijönnie a kapujából, miután Kvanduk ugrik ki a védők mellől, majd a tizenhatos bal oldalánál Leindler már nem tudta megfogni, így bedobásra rúgta a labdát.
27'
Beretkáé az első kaput eltaláló lövés: egy igazítás után mintegy 20 méterről lőtt majdnem a kapuval szemből, de éppen Horváth kezeiben landolt labdája.
24'
Szabolcska sérülése viszont komolyabbnak tűnik: ápolást is kért, aztán végül addig próbálgatta a mozgást az oldalvonal mellett, míg a visszatérés mellett döntött. Sokat áll a játék, amit egy újabb ápolás szakít meg: ezúttal Arena maradt lent.
21'
Grünvald kap másodjára egy hatalmasat a bokájára, rövid ápolás után végül folytatja a játékot. Az elmondható, hogy a vendégek is kezdenek "alkalmazkodni" a pálya talajához, és egyre keményebben lépnek oda.
17'
... Puskás vállalta el a szabadrúgást, de lökete éppen egy védő arcát találta el, majd a lecsorgót megszerezte a szekszárdi kapus.
16'
Fülöp lerázta emberét, majd mielőtt lőtt volna, a mintegy 18 méterre a kaputól szemben, lerántották őt. Kiváló helyről lőhet szabadrúgást a SZEOL.
14'
Rácz csúszott be remekül, és így tisztázott a védelemből bátran meginduló Dobra elől, aki egy kényszerítő után törhetett Leindler kapuja felé,de Rácz megállította őt.
12'
A Szekszárd máris mélyen visszahúzódik a kapuja elé: amikor a SZEOL támad, az összes vendégjátékos a saját térfelén tartózkodik. Úgy tűnik, ma is egy kemény falat kell majd feltörnie a Beretkáéknak...
9'
Grünvald agresszív labdaszerzése után indult volna meg Maksimovic, de beérte őt védője. Az elmondható a meccsről, hogy a szegediek határozottan lépnek fel a párharcoknál, ebből pedig több labdát is szereztek eddig.
7'
Most egy felpasszolt labda után alakulhatott volna ki veszély, mert a lekészített labdára érkezett is a vendég támadó, de Kormányos becsúszva blokkolt a tizenhatoson, így elhalt a lövés.
4'
Egyelőre ismerkednek egymással a felek, bár a labda többet van a SZEOL-nál, de helyzet nélkül telnek az első percek, meg persze azzal, hogy felmérjék, mennyire csúszik a pálya.
1'
A hazaiak kezdték a meccset. A SZEOL kék-feketében, míg a Szekszárd citromsárga szerelésben lép ma pályára.
17:21 - Tóth Ákos a kezdőkön kívül a kapus Szabó Gergőt, valamint Buzási Pétert, Ondrejó Tamást, Varga Richárdot, Végh Arielt és Domonkos Csabát vetheti be a mérkőzés során a kispadról. A csapatok már befejezték a melegítést. 17:17 - Köszöntjük olvasóinkat, mi már a helyszínen vagyunk, hamarosan kezdődik a mérkőzés. Az eső most éppen elállt, de nem mernénk azt mondani, hogy nem fog esni a meccs alatt - mindenesetre a pálya felázott, így erre is figyelnie kell a játékosoknak. A mérkőzés Bálint Attila sípszavára 17.30-kor kezdődik!

A találkozó elé

Beharangozó írásunk ide kattintva olvasható.

FOCIFANOK! A mai délután folyamán három ÉLŐ közvetítéssel készülünk számotokra! Íme:Szentesi Kinizsi SZITE - Mórahalom...

Posted by Szegedma Hírportál on 2015. augusztus 22.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.