Sport

Labdarúgás: a Délvidék győzelmével avatták fel Kelebia új pályáját + FOTÓK

Labdarúgás: a Délvidék győzelmével avatták fel Kelebia új pályáját + FOTÓK

2015. augusztus 1., szombat
Labdarúgás: a Délvidék győzelmével avatták fel Kelebia új pályáját + FOTÓK
kelebia_palyaavato23_gs

Pénteken délután ünnepélyes keretek között adták át a Kelebia KNSK új labdarúgó pályáját, amelynek nyitómérkőzését a Bács megyei együttes a közelmúltban megalakult Délvidéki Magyar Labdarúgó Válogatott ellen vívta.

Igazi ékszerdobozt ünnepelhettek a kelebiaiak pénteken délután: a felújított sportpálya méltán szolgálhatja majd a település sportéletét. Az ünnepélyes megnyitón

Maczkó József

, Kelebia polgármestere elmondta, a településtől közel két kilométerre dolgoznak a zöldhatárt elválasztó kerítést építő cölöpdöngölő gépek, amellyel a maradék országunkat próbáljuk óvni az irányított népvándorlástól. „Történelmünk során nem először tartjuk a pajzsot déli irányba. Nem először készülünk arra, hogy a szétválasztás ellenére a kapcsolatépítésen dolgozzunk. A trianoni határmentén lévő településeknek többszörös küldetésük van a határon túli magyarlakta településekkel történő kézfogással. Elsősorban erről szól ez a mai nap is. A sport, a csapatszellem képes túllépni a pénz diktálta mai sportkultúrán. A magyar-magyar kapcsolatok erősítése nem valakik ellen szól, hanem a magyar nemzet tudatos egyesítése a kimondott, őszinte cél. Rajzolt határokon átlépve találja meg a magyar a magyart. Községünk életében a sportfejlesztés terve közép és hosszú távon megfogalmazódott, elkezdődött egy tudatos humán és infrastruktúra-fejlesztés. Utóbbi tekintetében elértünk oda, hogy a sportpályánk és annak kiszolgáló egységei alkalmasak térségi rendezvények, mérkőzések lebonyolítására” – fogalmazott a pályaátadó ünnepségen Maczkó József, aki hozzátette, a továbbiakban is kihasználva a pályázati lehetőségeket, kis és nagy műfüves pályát is szeretnének építeni.

Hidat képez a sport és a labdarúgás

Nógrádi Tibor

, a Fidesz -L.É.T. frakcióvezetője, az MLSZ Csongrád megyei igazgatója köszöntőjében úgy fogalmazott, a sport és a labdarúgás a teremtés csodás ajándéka, mert közösségi értékeket ad, erre nevel és e mellett a testet és a lelket is fejleszti. „Polgármester úr előbbi hasonlata azt is megmutatja, hogy a sport nemcsak a kerítést tudja lebontani, hanem a jó szomszédokat a kerítés ellenére össze tudja hozni. A sport összehozza a határon innen és túl lakókat, képviselőit és csapatait. A mai napon ezt az összetartozást, a sport építő erejét fogjuk megtapasztalni. A magam és az immár 103 éves Csongrád megyei labdarúgás nevében hálásan köszönöm a mai labdarúgó ünnep megszervezését s egyúttal jövőbeli sok sikert, szép labdarúgó élményeket kívánok a kelebiai labdarúgás valamennyi szereplőjének, játékosainak, vezetőknek, szurkolóknak. Egyúttal köszöntöm a mai napon első mérkőzését játszó del-vidék válogatott tagjait is a csapatnak sikerekben gazdag hosszú életet kívánok! Gratulálok Kelebia község valamennyi lakójának a ma átadásra kerülő felújított sporttelepükhöz mely egy igazi ékszerdoboz, melyben csodálatos lehet labdát rúgni, szurkolni” – mondta el az ünnepélyes pályaátadón Nógrádi Tibor.

kelebia_palyaavato20_gs

Szeged-Csanád egyházmegye püspöke,

Kiss-Rigó László

áldást adott a felújított kelebiai sportpályára, és annak használóira. „Néhány órával ez előtt részt vettem a régi-új, röszkei határátkelő átadásánál, most pedig itt vagyok a partvonalon. A kettő között sok hasonlóság van, mindkettőt át lehet lépni legálisan és illegálisan is. A határ illegális átlépésével kapcsolatban elég sok tapasztalatunk van mostanában, a legális átlépést pedig az átkelőhelyek, a kapuk szolgálják. Sok tévedés is van mindkettő kapcsán, történelmileg tudjuk, hogy mennyi tévedés volt határaink kapcsán, és csak gondoljunk a labdára, amelyre egyik néző azt mondja, hogy kint volt, másik pedig azt, hogy bent volt. A sport minden határon át hidat tud képezni, legyen az virtuális vagy fizikai határ, népek, nemzetek barátok, emberek, közösségek között. Ezért olyan csodálatos a sport és a labdarúgás, mint azt a mai alkalom is mutatja. Az MLSZ Csongrád megyei igazgatóságának társadalmi elnökeként gratulálok ehhez a pályához!” – fogalmazott a megyéspüspök az ünnepségen, amelynek fővédnöke

Kalmár Ferenc

, Magyarország szomszédságpolitikáért felelős miniszteri biztosa volt. 18 órától a Kelebia KNSK felavatta új pályáját, a nyáron megalakult Délvidéki Magyar Labdarúgó Válogatott ellenében, amelynek nem csak keretében, hanem stábjában is szerepet kapott több szegedi is, így az FK 1899 Szegednél dolgozó edző,

Hüvös Gábor

, valamint a SZEOL SC kapusedzője,

Bagdi Ferenc

készítette fel a délvidéki válogatott hálóőreit. A találkozón főképp a délvidéki válogatott akarata érvényesült, bár a kelebiai védelem többször jól állította lesre a délvidéki csatárokat. Többször is nagy bravúrt mutatott be

Szilvási András

, a kelebiaiak kapusa, azonban a 19. percben már ő is tehetetlen volt, amikor egy bal oldali szögletre érkezett középen

Mihalecz Sándor

, az óbecsei FK Becej csatára, és a kapuba bólintott. A szünetig már nem változott az eredmény, ellenben rögtön a második félidő kezdete után az immáron a Mórahalmot erősítő

Dalibor Crkvenjakov

egy szépen felépített támadás végén növelte kettőre

Apró Attila

együttesének előnyét, amire viszont egy perccel később

Csamangó Dániel

egy bombagóllal válaszolt, 1-2. A folytatásban mindkét fél előtt adódtak lehetőségek, de Szilvási továbbra is remekül védett, azonban a Kelebia már nem tudta ledolgozni kétgólos hátrányát, így a Délvidéki Magyar Labdarúgó Válogatott nyerte a pályaavató mérkőzést.

Felkészülési mérkőzésen

Kelebia KNSK – Délvidéki Magyar Labdarúgó Válogatott 1-2 (0-1)

Kelebia:

Szilvási András – Horváth Tamás, Andróczki Tamás, Szilvási György, László Tamás, Ürmös Tamás, Simon Roland, Andróczki Máté, Csamangó Dániel, Kazi László, Miklós-Balogh Gábor.

Játszott még:

Gémes Szabolcs, Ronyecz Péter, Kátai István, Farkas Péter, Andróczki Attila.

Játékos-edző:

Andróczki Attila.

Délvidék:

Özvegy Tamás - Rigó Ervin, Szalai Áron, Lackó Zsolt, Mezei Olivér, Barta Ottó, Nagy Zoltán, Crkvenjakov Dalibor, Pócs Dániel, Csanádi István, Mihalecz Sándor.

2. félidő:

Szökő Tamás - Mácsai Dávid, Papdancsó Igor, Kollár Arnold, Rúzsa Iván, Faragó Dávid, Hatala Krisztián, Bohata Ádám, Barta Ottó (Rigó Ervin), Crkvenjakov Dalibor (Csanádi István), Besenyi Ervin. Edző: Apró Attila.

Gól:

Csamangó Dániel ill. Mihalecz Sándor, Dalibor Crkvenjakov. Andróczki Attila, a Kelebia edzője:

„A felkészülésünket jól szolgálta ez a mérkőzés, hiszen egy erősebb, jobb képességű csapat ellen értünk el egy szoros, elfogadható eredményt. Szerencsére volt egy nagyon jó kapusunk, így egy tisztes vereséget szenvedtünk ma.”

Szilvási András, a Kelebia kapusa:

„Egy jobb csapattól kaptunk ki, ami nem szégyen. Ellenfelünk valószínűleg pihentebb volt nálunk, hiszen mi hétfőn és csütörtökön is elég húzós edzőmeccseket játszottunk, de úgy vélem, hogy tisztességgel helyt álltunk. Gratulálok ellenfelünknek!”

Apró Attila, a délvidéki válogatott edzője:

„Nagyon örülök neki, hogy létrejött ez a találkozó, hálás vagyok a kelebiaiaknak, hogy ránk gondoltak, hogy ezen a jó pályán ellenünk játsszák az első mérkőzést. A mi válogatottunk szempontjából 60-70%-osnak érzem a teljesítményt, egyébként többet nem is vártam, néhány alapelv gyakorlása az alapvető játékunkból volt az elsődleges feladat. Az első félidőben ezt gyorsabban, hatékonyabban és dinamikusabban valósítottuk meg, kivéve a helyzetkihasználást. A második félidő egy kicsit tompább volt, viszont sokkal fiatalabb és rutintalanabb játékosok voltak a pályán.”

Dalibor Crkvenjakov, a délvidéki válogatott játékosa:

„Ez volt az első meccsünk, amennyire bírtuk, betartottuk az edző taktikai utasításait. Nem volt könnyű meccs, kemény ellenfelünk volt, de szerintem elégedettek lehetünk.”

https://www.youtube.com/watch?v=Mgc1492sHBc

A Délvidéki Magyar Labdarúgó válogatott elleni mérkőzéssel átadták a felújított kelebiai labdarúgó pályát. Részletekkel és FOTÓK-kal ITT: http://szegedma.hu/?p=556931

Posted by Szegedma Hírportál on 2015. augusztus 1.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.