Kultúra

Ismét borfesztivál Hódmezővásárhelyen

Ismét borfesztivál Hódmezővásárhelyen

2015. augusztus 12., szerda
Ismét borfesztivál Hódmezővásárhelyen
Borverseny_HMV_2014_01

Több, mint hatvan kiállító gasztronómiai és vásári kínálata, köztük mintegy harminc pincészet várja a vendégeket augusztus 19. és 23. között a XI. Bor és Pálinkafesztiválon Hódmezővásárhelyen, a Kossuth téren és a Dr. Rapcsák András úton. Az ötnapos fesztivál két színpadán a könnyzenei és gyerekprogramok mellett az idén újdonságként a borkultúrát népszerűsítő előadások is helyet kapnak.

A XI. Bor- és Pálinkafesztivál 2015. augusztus 19-23. között minden nap 15.00 órától 01.00 óráig várja a vendégeket. Augusztus 19-én ünnepi zászlófelvonással veszi kezdetét a programsorozat, majd borlovagok át- és felvonulásával nyílik meg tizenegyedik borfesztivál szerdán fél 5-kor. A Kossuth téren és a Dr. Rapcsák András úton felállított pavilonokban Magyarország történelmi borvidékeinek nemzetközileg is elismert, legfinomabb borait, köztük a soproni, badacsonyi, balatoni, etyek-budai, szekszárdi, villányi, somlói, mátraaljai, hajós-bajai, tokaj-hegyaljai, arad-ménesi és sóshalmi nedűket ízlelhetik meg a fesztiválra ellátogatók.

Borfesztival_2015_HMV_pinceszetek

A borfesztiválon kiállító pincészetek kínálata közül az idén is megválasztásra kerül Vásárhely Bora. A szakmai és társadalmi zsűri (elnök: dr. Mészáros Gabriella nemzetközi borakadémikus, borszakíró) a borversenyek szabálya szerint minősítő lapokkal kóstolja végig a nevezett nedűket és a legjobb fehér, vörös és rozéborok elismerése mellett kiderül az is, hogy mely bor lesz 1 éven át Hódmezővásárhely városának hivatalos bora. Eredményhirdetés a borfesztivál megnyitóján. A borfesztivál színpadán péntektől vasárnapig délelőttönként gyerekműsorok várják a családokat, de lesz népi játszóház és interaktív meseház is. Esténként a vásárhelyi és a hazai könnyűzenei élet kiválóságai, többek között a Bëlga, a Kistehén, a Mary Popkids és az Anima Sound Sytem lépnek fel. A Kossuth téri borpódiumon a kulturált borfogyasztást és borkultúrát népszerűsítő előadások kapnak helyet. A borok mellett házi sörfőzdék termékei, nemes gyümölcspárlatok, pálinkák és koktélok is fogyaszthatók, tucatnyi vendéglátós gondoskodik az ételekről és a gasztronómiai élvezetekről, valamint vásárosok, kézművesek portékáit is megcsodálhatják és megvásárolhatják a borfesztivál vendégei.

Borszorolap_A5_4o_vegleges_o1

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.