Sport

Íjászat: elsőre nem sikerült a kvalifikáció Banda Árpádnak

Íjászat: elsőre nem sikerült a kvalifikáció Banda Árpádnak

2015. augusztus 11., kedd
Íjászat: elsőre nem sikerült a kvalifikáció Banda Árpádnak
DSCF2056-X

A jövő évi, riói olimpiai játékok első kvalifikációs versenye volt a koppenhágai pályaíjász világbajnokság, amelyen az UTC íjászának, Banda Árpádnak nem jött össze a kvóta, de egy bécsi kupagyőzelemmel vigasztalódhatott a szegedi sportoló.

Az elmúlt héten 92 ország, csaknem 600 versenyzője részvételével, Koppenhágában rendezték a WA Pályaíjász Világbajnokságot, mely egyben a 2016-os riói Olimpiai Játékok első kvalifikációs versenye is volt. Országunkat

Gajdos Márk Csaba

, a budapesti Malév és

Banda Árpád

a szegedi UTC ifjúsági versenyzője képviselte. A 70 m-es olimpiai versenyszámba 212 versenyző állt lővonalba. A viharos szélben és esőben zajló versenyen Banda az előkelő 49. helyen rangsorolt. A kiesős küzdelmekben az UTC versenyzője a belga Adriaensen Ben-el nagyon kiegyenlített meccset vívott. A szett rendszerben zajló csatában 1-1, 3-1, 4-2 nél Banda nem tudta befejezni a 6 szett pontig tartó meccset, ellenfele 4-4-re kiegyenlített. A következő kör sem hozott döntő változást, 5-5. A tie-break-ben, egy-egy vessző lövésével Banda nyílvesszője nem volt olyan pontos mint ellenfeléé, így kiesett a versenyből. A szegedi versenyző az 57. helyen végzett, Gajdos a 33. helyre lőtte fel magát, és így sajnos az olimpiai kvalifikáció sem sikerült. A három ország részvételével, Bécsben zajlott Duna Kupa ifjúsági pályaíjász verseny már jobban sikerült Banda Árpádnak. A nagy hőség és az alkalmanként erőteljes széllökések hatására a versenyen nem születtek magas alappontok. Az UTC ifjúsági versenyzője, Banda Árpád 639 kört lőtt és elsőként rangsorolt az ifjúsági olimpiaiak mezőnyében. A kiesős küzdelmekben is magabiztosan versenyző szegedi íjász ellenfeleinek esélyt sem adva első helyen végzet és a dobogó legfelső fokára állhatott. A kiutazó ifjúsági válogatott kitűnő szereplésével magasan az első helyen végzett az országok versenyében.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.