/

Idén is várják a vendégeket a Deszki Falunapokon

Cikkünk frissítése óta eltelt 5 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Szeptember 4-6- között rendezik meg a XXI. Deszki Falunapokat, melynek kísérő rendezvénye a Polgármesterek XVI. Nemzetközi Főzőversenye.

A szervezők így írnak hírportálunkhoz eljuttatott közleményükben: Egy kis ízelítő a programból: az idei év nagy újítása, hogy kihasználva a gyönyörű nagy sátrunkat, a Deszki Szabadidőparkban lesznek a pénteki és a szombati napok programjai is. Persze nem egészen, hiszen szintén újításként, a frissen átadott gyönyörű Deszki Népi Hagyományőrző és Közösségi Házban lesz idén a Falunapi kiállításunk, melyet szeptember 4-én, pénteken 15:30-kor nyitunk meg, s a házat két napig megtekintheti minden érdeklődő. 16:30-kor a rendezvény ünnepélyes megnyitójára tehát a Szabadidő Park nagy sátrában kerül sor. Természetesen ezen a napon sem hagyjuk unatkozni a családokat, hiszen a népi játszóház, az ugrálóvár és a rodeóbika már birtokba vehető lesz a kicsiknek-nagyoknak! Sőt! Egy vadiúj játék is eljön Deszkre, mely július 1-je óta érhető el csak itthon, és ez az egyetlen Magyarországon, ez pedig a Söprögető névre hallgat és nagyon izgalmasnak ígérkezik a nagyobbak/felnőttek számára! Lesz még Blues Bell koncert, majd 21 órakor nem más lép színpadra, mint a Dolly Roll, akik legjobb dalaikat hozzák el! Őket pedig utcabál követi DJ Xandro-val, egészen hajnalig. Szeptember 5-én, szombaton, 8 órakor lovas ébresztővel nyitjuk a napot, majd a hagyományokhoz hűen, idén sem marad el a horgászverseny, a XII. Nemzetközi Szalma Zoltán Kézilabda Emléktorna és a Szomszédoló sem; a Szabadidő parkban pedig a már említett Népi játszóház, ugrálóvár, trambulin, arcfestés, kézműveskedés és minden földi jó várja a gyerekeket. Idén is lesz Újszülöttek faültetése, és a tavalyi nagy sikerre való tekintettel ismét “felülemelkedhetnek Deszken” az emelődarus falunézés alkalmával. Délután 13 órától a IV. Tortaparádéra kerül sor, mely egy tortadíszítő verseny, 14 órától “Deszk Parádé” 15 órától gyermekműsor és 16 órától “Mással Szórakozzatok” vetélkedő is lesz a programok között, majd 17 órától a “Miénk a Színpad” nevet viselő kulturális műsorra invitálom az érdeklődőket. Az esti program pedig magáért beszél, hisz 20 órától táncházba várjuk az érdeklődőket, 20:30-tól pedig színpadon az Animal Cannibals és “a takarító-nőő”; majd a gyönyörű tűzijáték után a Party Art’s OK zenekar felel a jó hangulatért az utcabálon. Vasárnap 10 órától Szent Misével, 11 órától pedig a Cantabella Női Kar Ünnepi hangversenyével zárjuk a rendezvényt a Római Katolikus Templomban. S ha még nem lenne elég a programokból, idén sem fog elmaradni a szombati napon a Polgármesterek XIV. Nemzetközi Főzőversenye, lesz óriásbuborék-fújás, kutyaiskola-bemutató, és két napon keresztül helyi termékek bemutatója és vására…”

A részletes program ITT olvasható.

Előző sztori

Helga a kisfóka, nyári alpakák és állatkertek éjszakája a Szegedi Vadasparkban

Következő sztori

Labdarúgás: bravúros győzelmet aratott Mórahalmon az FK 1899 Szeged + FOTÓK

Legutóbbi hasonló cikkek