Kultúra

Idén is várják a vendégeket a Deszki Falunapokon

Idén is várják a vendégeket a Deszki Falunapokon

2015. augusztus 26., szerda
Idén is várják a vendégeket a Deszki Falunapokon

Szeptember 4-6- között rendezik meg a XXI. Deszki Falunapokat, melynek kísérő rendezvénye a Polgármesterek XVI. Nemzetközi Főzőversenye.

A szervezők így írnak hírportálunkhoz eljuttatott közleményükben: Egy kis ízelítő a programból: az idei év nagy újítása, hogy kihasználva a gyönyörű nagy sátrunkat, a Deszki Szabadidőparkban lesznek a pénteki és a szombati napok programjai is. Persze nem egészen, hiszen szintén újításként, a frissen átadott gyönyörű Deszki Népi Hagyományőrző és Közösségi Házban lesz idén a Falunapi kiállításunk, melyet szeptember 4-én, pénteken 15:30-kor nyitunk meg, s a házat két napig megtekintheti minden érdeklődő. 16:30-kor a rendezvény ünnepélyes megnyitójára tehát a Szabadidő Park nagy sátrában kerül sor. Természetesen ezen a napon sem hagyjuk unatkozni a családokat, hiszen a népi játszóház, az ugrálóvár és a rodeóbika már birtokba vehető lesz a kicsiknek-nagyoknak! Sőt! Egy vadiúj játék is eljön Deszkre, mely július 1-je óta érhető el csak itthon, és ez az egyetlen Magyarországon, ez pedig a Söprögető névre hallgat és nagyon izgalmasnak ígérkezik a nagyobbak/felnőttek számára! Lesz még Blues Bell koncert, majd 21 órakor nem más lép színpadra, mint a Dolly Roll, akik legjobb dalaikat hozzák el! Őket pedig utcabál követi DJ Xandro-val, egészen hajnalig. Szeptember 5-én, szombaton, 8 órakor lovas ébresztővel nyitjuk a napot, majd a hagyományokhoz hűen, idén sem marad el a horgászverseny, a XII. Nemzetközi Szalma Zoltán Kézilabda Emléktorna és a Szomszédoló sem; a Szabadidő parkban pedig a már említett Népi játszóház, ugrálóvár, trambulin, arcfestés, kézműveskedés és minden földi jó várja a gyerekeket. Idén is lesz Újszülöttek faültetése, és a tavalyi nagy sikerre való tekintettel ismét "felülemelkedhetnek Deszken" az emelődarus falunézés alkalmával. Délután 13 órától a IV. Tortaparádéra kerül sor, mely egy tortadíszítő verseny, 14 órától "Deszk Parádé" 15 órától gyermekműsor és 16 órától "Mással Szórakozzatok" vetélkedő is lesz a programok között, majd 17 órától a "Miénk a Színpad" nevet viselő kulturális műsorra invitálom az érdeklődőket. Az esti program pedig magáért beszél, hisz 20 órától táncházba várjuk az érdeklődőket, 20:30-tól pedig színpadon az Animal Cannibals és "a takarító-nőő"; majd a gyönyörű tűzijáték után a Party Art's OK zenekar felel a jó hangulatért az utcabálon. Vasárnap 10 órától Szent Misével, 11 órától pedig a Cantabella Női Kar Ünnepi hangversenyével zárjuk a rendezvényt a Római Katolikus Templomban. S ha még nem lenne elég a programokból, idén sem fog elmaradni a szombati napon a Polgármesterek XIV. Nemzetközi Főzőversenye, lesz óriásbuborék-fújás, kutyaiskola-bemutató, és két napon keresztül helyi termékek bemutatója és vására..." A részletes program

ITT

olvasható.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.