Közélet

Fidesz: a magyar baloldal veszélyezteti Európa védelmét

Fidesz: a magyar baloldal veszélyezteti Európa védelmét

2015. augusztus 17., hétfő
Fidesz: a magyar baloldal veszélyezteti Európa védelmét

A Fidesz szerint egyedül a magyar baloldal akar több illegális bevándorlót Magyarországra, és veszélyezteti Európa védelmét.

A kormánypárt frakciója ezt hétfőn arra reagálva közölte az MTI-vel, hogy Gréczy Zsolt, a DK szóvivője azt állította: a miniszterelnök nem érdekelt a migráció csökkentésében, nem érdekli az európai határok védelme. A Fidesz azt írta: ha most Gyurcsány Ferencen és a szocialistákon múlna, az illegális bevándorlók minden akadály nélkül elözönlenék Magyarországot és az Európai Uniót. Szóvá tették azt is, hogy a DK még Brüsszelben is feljelentette Magyarországot a déli határon épülő biztonsági határzár miatt. Európa határainak védelméhez, a bevándorlás kezeléséhez és az embercsempészet megállításához az Európa Tanács és az Európai Bizottság eddigi döntései alapján a tagállamok különbözőképpen járulnak hozzá - fejtették ki, jelezve, hogy Magyarország földrajzi fekvése miatt Európa szárazföldi, schengeni határainak védelméért felel. "Ezért építjük fel a határzárat, amelyet éppen Gyurcsány Ferenc és a magyar baloldal akar megakadályozni" - fogalmaztak. A közlemény szerint a Fidesz-kormány az egyik leghatározottabb politikát folytatja a kérdésben Európában, elsőként képviselte azt az álláspontot - amelyet egyre több európai politikus is felismer -, hogy Európának közös cselekvésre és a szárazföldi határok kiemeltebb védelmére van szüksége. A baloldal ezzel szemben kezdettől fogva ellenzi a határzár felépítését, a bevándorlási szabályok szigorítását, a menedékjogi kérelmek elbírálásának felgyorsítását és következetesen bevándorláspárti politikát folytat - összegzett a kormánypárti frakció.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.