Közélet

Czomba: sok közmunkás lesz közalkalmazott vagy köztisztviselő

Czomba: sok közmunkás lesz közalkalmazott vagy köztisztviselő

2015. augusztus 21., péntek
Czomba: sok közmunkás lesz közalkalmazott vagy köztisztviselő

Czomba Sándor foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkár szerint sok olyan közfoglalkoztatott van, aki munkája elismeréseként később közalkalmazott, vagy köztisztviselő lesz.

A kabinet képviselője erről az M1 aktuális hírcsatornának nyilatkozva beszélt, hangsúlyozva, hogy ennek fordítottját a jogszabályok egyértelműen tiltják, vagyis közfoglalkoztatottat nem lehet olyan munkakörben foglalkoztatni, ahol közalkalmazottak vagy köz-, illetve kormánytisztviselők is dolgoznak.

Czomba Sándor

emellett megerősítette, hogy a gazdasági növekedés, a kereslet bővülése és az alacsony infláció teszi lehetővé a reálbérek közel 4 százalékos növekedését. A bérek alakulására szintén kedvezően hatott a munkahelyvédelmi akcióterv, az adó- és járulékrendszer átalakítása, valamint a sokféle foglalkoztatási támogatás - fűzte hozzá. Az államtitkár külön kitért a versenyszektor kedvező helyzetére, ahol 45 ezerrel nőtt a foglalkoztatotti létszám, az itt mért reáljövedelmek pedig majd 5 százalékkal emelkedtek.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.