Bulvár

Csokis miniont választottak Szeged tortájának + FOTÓK

Csokis miniont választottak Szeged tortájának + FOTÓK

2015. augusztus 20., csütörtök
Csokis miniont választottak Szeged tortájának + FOTÓK
SZS20150820_szeged_tortaja_022

Több tízezer forint gyűlt össze a Szegedi Újszülött Életmentő Szolgálat javára azon a jótékonysági akción, amelynek keretében bárki megkóstolhatta augusztus 20-án az ország és Szeged tortáját a Huszár Mátyás rakparton.

A RakpartFeszt programsorozatához csatlakozó eseményen Magyarország tortája mellett szegedi és Szeged környéki cukrászdák által felajánlott tortákat kóstolhattak, akik valamilyen összeget bedobtak a becsületkasszába. Bár az így összegyűlt pontos végösszeg ottjártunkkor még derült ki, az bizonyos, hogy az adományozók több tízezer forinttal támogatták a koraszülött mentést. A segítség szükségességét igazolja az a tény, hogy az országban található kilenc újszülötteket mentő szolgálat közül a szegedi központban regisztrálják a második legtöbb riasztást, évente átlagosan 1300-at. A mentés során évente nagyjából 45 ezer kilométert tesz meg a koraszülött mentőautó.

SZS20150820_szeged_tortaja_016

A csemegéző fesztiválozók összességében pozitív véleménnyel voltak az ország tortájáról, kiemelve, hogy az éppen kellően édes és karamellás, a pálinka pedig nem uralkodik el a sütemény ízvilágában.

Szó Gellért

salgótarjáni cukrász készítette a tortát, amely magyar sárgabarack, csokoládé, mandula és karamell kombinációja a pálinka aromájával megbolondítva. Készítője elmondta, hogy az édességet gyerekek is fogyaszthatják, a recept ugyanis csak kis mértékben tartalmaz pálinkát, amelynek alkoholtartalma a főzéskor elpárolog. A helybéli cukrászdák által felajánlott édességek közül kiválasztották az eseményen Szeged tortáját is. A győztes finomság végül a Kati cukrászda és

Szabadi István

alkotása lett, amely egy a Gru című mesefilm kapcsán népszerűvé vált minionok egyikének köpenyébe bújtatott csokoládétorta. A cukrász portálunk kérdésére elárulta, ez a recept nagy slágernek számít, számos megrendelést kapnak erre a tortára. „Szívesen készítem, mert ez egyrészt egy vidám mesefigura, másrészről pedig a csokitortát mindenki szereti” – fogalmazott Szabadi István.

Csokis minion lett Szeged tortája - több tízezer forint gyűlt össze a Szegedi Újszülött Életmentő Szolgálat javára. KLIKK: http://szegedma.hu/?p=560978 Posted by Szegedma Hírportál on2015. augusztus 20.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.