Böjte Csabával ünnepelt a Homokhátság + FOTÓK

Cikkünk frissítése óta eltelt 5 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

szabadteri_szentmise_morahalom36_gs

Szent István ünnepe alkalmából immár harmadik alkalommal rendezték meg Szent István Kenyere címmel a térségben élő keresztények találkozását szolgáló homokháti búcsúünnepet.

A Szeged-Csanádi Egyházmegye és Mórahalom 2012-ben rendezte meg első alkalommal a Homokháti búcsút, a térség településének közös ünnepét. A Homokhátság minden katolikus közössége megmozdul ilyenkor, és ki busszal, ki gépkocsival, ki gyalogosan indult a térség búcsúünnepére. A szabadtéri mise előtt a csíkszeredai ROLE zenekar koncertezett, és gyűjtést is hirdettek a Dévai Szent Ferenc Alapítvány javára. Idén Böjte Csaba ferences rendi szerzetes és Kondé Lajos, a Szeged-Csanádi Egyházmegye pasztorális helynöke a kistérség valamennyi plébánosának részvételével celebrált szentmisét, amelyet gyertyás körmenet követett.

A rendezvény a térségben egyedülálló összefogásról tanúskodik, hiszen a Homokhátság minden településének plébánosa, egyházközsége és érdeklődő családja részt vesz ezen a közös ünnepen, melynek célja, hogy az ünnep igazi értékeire irányítsa rá a figyelmet. Beszédet mondott Nógrádi Zoltán, Mórahalom polgármestere.

no images were found

Böjte Csaba ferences rendi szerzetes és Kondé Lajos, a Szeged-Csanádi Egyházmegye pasztorális helynöke celebrált szentmisét a Homokhátságon.KLIKK: http://szegedma.hu/?p=560858

Posted by Szegedma Hírportál on 2015. augusztus 20.

Előző sztori

Óriási előrelépés a hazai egészségügyben

Default thumbnail
Következő sztori

Több területre riasztást adtak ki a parlagfű miatt

Legutóbbi hasonló cikkek