Befejeződött mintegy 30 ezer kilométer csatorna feltérképezése Magyarországon

Cikkünk frissítése óta eltelt 5 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A belvíz elleni hatékony védekezés érdekében 27 899 kilométer állami tulajdonú csatornahálózatot térképeztek fel országszerte, és adatbázis is készült a káros vizek elvezetését végző csatornahálózatról – közölték az augusztusban záruló, uniós társfinanszírozású projektet megvalósító szervezetek csütörtökön az MTI-vel.

A tájékoztatás szerint a mintegy 15 hónap alatt kivitelezett programra a NFP Nemzeti Fejlesztési Programiroda Nonprofit Kft. és az Országos Vízügyi Főigazgatóság konzorciumban 4,619 milliárd forint támogatást nyert el. A projektet az Európai Unió Kohéziós Alapjából és a magyar költségvetésből finanszírozták.

A vizek és vízi létesítmények megfelelő kezeléséhez, fejlesztéséhez alapvető fontosságú egy olyan adatbázis létrehozása és működtetése, amely objektív és naprakész képet nyújt a vizek és vízi létesítmények tényleges elhelyezkedéséről, geometriai adatairól és tulajdonviszonyairól – olvasható a projekt zárása kapcsán kiadott közleményben.

A tájékoztatás szerint a kataszter alapján – a tulajdonviszonyok pontos ismerete mellett – a szakemberek, üzemeltetők megfelelő színvonalú, üzemvitelt befolyásoló döntéseket tudnak majd hozni.

Előző sztori

Szent István-nap az Ópusztaszeri Nemzeti Történeti Emlékparkban

Következő sztori

Pénteki programajánló: Inner Awakening Fest, Szőke ciklon, Nyomorultak

Legutóbbi hasonló cikkek