Gazdaság

Befejeződött mintegy 30 ezer kilométer csatorna feltérképezése Magyarországon

Befejeződött mintegy 30 ezer kilométer csatorna feltérképezése Magyarországon

2015. augusztus 13., csütörtök
Befejeződött mintegy 30 ezer kilométer csatorna feltérképezése Magyarországon

A belvíz elleni hatékony védekezés érdekében 27 899 kilométer állami tulajdonú csatornahálózatot térképeztek fel országszerte, és adatbázis is készült a káros vizek elvezetését végző csatornahálózatról - közölték az augusztusban záruló, uniós társfinanszírozású projektet megvalósító szervezetek csütörtökön az MTI-vel.

A tájékoztatás szerint a mintegy 15 hónap alatt kivitelezett programra a NFP Nemzeti Fejlesztési Programiroda Nonprofit Kft. és az Országos Vízügyi Főigazgatóság konzorciumban 4,619 milliárd forint támogatást nyert el. A projektet az Európai Unió Kohéziós Alapjából és a magyar költségvetésből finanszírozták. A vizek és vízi létesítmények megfelelő kezeléséhez, fejlesztéséhez alapvető fontosságú egy olyan adatbázis létrehozása és működtetése, amely objektív és naprakész képet nyújt a vizek és vízi létesítmények tényleges elhelyezkedéséről, geometriai adatairól és tulajdonviszonyairól – olvasható a projekt zárása kapcsán kiadott közleményben. A tájékoztatás szerint a kataszter alapján - a tulajdonviszonyok pontos ismerete mellett - a szakemberek, üzemeltetők megfelelő színvonalú, üzemvitelt befolyásoló döntéseket tudnak majd hozni.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.