Bulvár

Befejeződött a viharkárok felszámolása Csongrád megyében

Befejeződött a viharkárok felszámolása Csongrád megyében

2015. augusztus 18., kedd
Befejeződött a viharkárok felszámolása Csongrád megyében

Hétfőn harminchárom, vasárnap pedig harminckilenc helyszínen kellett a vihar nyomait felszámolniuk a tűzoltóknak. A beavatkozások hétfőn este fejeződtek be - áll a Csongrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság közleményében.

A vasárnapi vihar okozta károk felszámolása a hétfői napra is áthúzódott. Harminckét tűzoltó harminchárom helyszínen végezte el a műszaki mentéseket a hét első napján. Szinte az összes bejelentés Szeged területéről érkezett. Szeged-Szőregen és Újszegeden pusztított legerősebben a vihar, a szegedi főügyelet munkatársai ebből a térségből fogadták a legtöbb segélyhívást. A leszakadt faágak, kidőlt fák leginkább az épületekben és a távvezetékekben okoztak károkat. A legtöbb helyen a tűzoltók az áramszolgáltató munkatársaival együttműködve végezték a mentést. Az egységek folyamatosan dolgoztak a károk elhárításán, a szegedi tűzoltók munkáját a kisteleki és a hódmezővásárhelyi egységek is segítették. A vihar nyomait hétfőn este hét órára számolták fel a tűzoltók Csongrád megye területén, azóta újabb bejelentés a viharral kapcsolatban nem érkezett a szegedi műveletirányítási központba. Hétfőn délelőtt tíz órakor érkezett a megkeresés a katasztrófavédelemhez, ezúttal a rendőrség munkatársaitól. A főügyeletesnek elmondták, hogy egy apátfalvi lakos egy holttestet talált a Maros helyi szakaszán. A makói egység a rendőrség segítségével kiemelte a vízből a holttestet. A szombaton délután elmerült apátfalvi lányt találták meg, akit szombaton délután egészen sötétedésig, vasárnap pedig reggeltől késő délutánig tűzoltók és vízi mentők kerestek. Hétfőn délelőtt a vasárnapi kutatási helytől körülbelül ötszáz méterre találták meg a holttestet. Kutyát mentettek hétfőn délután a tűzoltók Baks főutcáján. A rémült állat egy csatorna átereszébe szorult be, a környékbeli lakosok a kutya elkeseredett sírására lettek figyelmesek. A csongrádi hivatásos egység a riasztást követően rövid időn belül kimentette a kiskutyát. A hatvan méter hosszú csatorna fedeleit felnyitva találták meg a rémült ebet, majd az egyik tűzoltó a csatornába leereszkedve, saját kezében hozta fel az elkóborolt állatot. A kutyán sérüléseket is találtak, ezért a tűzoltók értesítették a helyi állatvédőket is.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.