Közélet

Állami kitüntetéseket adtak át Kárpátalján

Állami kitüntetéseket adtak át Kárpátalján

2015. augusztus 21., péntek
Állami kitüntetéseket adtak át Kárpátalján
Bacskai József; Áder János; Munkácsy Mihály

Magyar állami kitüntetésben részesült a kárpátaljai magyarság érdekében kifejtett munkásságának elismeréseként két magyar művész és egy egyetemi oktató az augusztus 20-i nemzeti ünnep alkalmából pénteken Ungváron.

Az ungvári magyar főkonzulátusán megtartott ünnepségen

Bacskai József

főkonzul

Áder János

köztársasági elnök megbízásából a Magyar Ezüst Érdemkereszt kitüntetést adta át

Soltész Péter

festőművésznek, az ungvári Munkácsy Mihály Képzőművészeti Egyesület alapító társelnökének az összmagyar kultúrát maradandó értékekkel gazdagító művészi életműve és a kárpátaljai képzőművészeti iskola hagyományainak továbbörökítését szolgáló tevékenysége elismeréseként. A diplomata az államfő nevében a Magyar Ezüst Érdemkereszt kitüntetést nyújtotta át

Sütő Mihálynak

, az Ungvári Művészeti és Közművelődési Kolledzs koreográfusának a kárpátaljai magyarság néptánchagyományainak továbbadását szolgáló, kimagasló színvonalú táncművészi munkájáért. Későbbi időpontban veszi át a köztársasági elnök által adományozott Magyar Érdemrend Tisztikeresztje kitüntetést

Spenik Sándor

, az Ungvári Nemzeti Egyetem magyar tannyelvű humán és természettudományi karának dékánja kiemelkedő tudományos munkája, valamint a kárpátaljai magyar nyelvű oktatás érdekében végzett áldozatos tevékenysége elismeréseként.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.