/

A Földművelésügyi Minisztérium támogatja az agrár-felsőoktatás átalakítását

Cikkünk frissítése óta eltelt 7 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A Földművelésügyi Minisztérium (FM) egyetért az agrár felsőoktatási szakkínálatban végrehajtott változtatásokkal és a tervezett intézményszerkezeti átalakításokkal – közölte a szaktárca csütörtökön az MTI-vel.

A minisztérium szükségesnek tartja, hogy a közeljövőben a finanszírozásban is olyan változások következzenek be, amelyek az agrár- és élelmiszergazdasági képzések megerősítését és színvonal emelkedését szolgálják.

Emlékeztetett, hogy a tárca elkezdte a Tessedik Sámuel Agrárszakképzési Koncepciót, amelynek célja elsősorban a duális képzés erősítése az ágazatban és a szakképzési rendszer fejlesztése.

A minisztérium úgy látja, hogy a megfelelő szakember-utánpótlás biztosításának alapvető feltétele, hogy a középfokú képzés mellett az agrár-felsőoktatás területén is összehangolják a képzési kínálatot.

Az agrár- és élelmiszergazdaság a magyar gazdasági növekedés egyik megalapozója, ezért kiemelt figyelmet kell fordítani a képzés megerősítésére, a pályaválasztó fiatalok megnyerésére – hangsúlyozta az FM.

Előző sztori

Fokozottan kell figyelni a nagy melegben a társ- és a haszonállatokra is

Következő sztori

Csillapított forgalmú övezetek kialakítása Kecskés- és Béketelepen