Közélet

A Földművelésügyi Minisztérium támogatja az agrár-felsőoktatás átalakítását

A Földművelésügyi Minisztérium támogatja az agrár-felsőoktatás átalakítását

2015. augusztus 6., csütörtök
A Földművelésügyi Minisztérium támogatja az agrár-felsőoktatás átalakítását

A Földművelésügyi Minisztérium (FM) egyetért az agrár felsőoktatási szakkínálatban végrehajtott változtatásokkal és a tervezett intézményszerkezeti átalakításokkal - közölte a szaktárca csütörtökön az MTI-vel.

A minisztérium szükségesnek tartja, hogy a közeljövőben a finanszírozásban is olyan változások következzenek be, amelyek az agrár- és élelmiszergazdasági képzések megerősítését és színvonal emelkedését szolgálják. Emlékeztetett, hogy a tárca elkezdte a Tessedik Sámuel Agrárszakképzési Koncepciót, amelynek célja elsősorban a duális képzés erősítése az ágazatban és a szakképzési rendszer fejlesztése. A minisztérium úgy látja, hogy a megfelelő szakember-utánpótlás biztosításának alapvető feltétele, hogy a középfokú képzés mellett az agrár-felsőoktatás területén is összehangolják a képzési kínálatot. Az agrár- és élelmiszergazdaság a magyar gazdasági növekedés egyik megalapozója, ezért kiemelt figyelmet kell fordítani a képzés megerősítésére, a pályaválasztó fiatalok megnyerésére - hangsúlyozta az FM.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.