Bulvár

Varázslatos Afrika augusztus 15-én a Szegedi Vadasparkban

Varázslatos Afrika augusztus 15-én a Szegedi Vadasparkban

2015. július 31., péntek
Varázslatos Afrika augusztus 15-én a Szegedi Vadasparkban
tojasvadaszat19kf

Augusztus 15-én, szombaton igazi afrikai hangulattal és izgalmakkal várják a látogatókat a Szegedi Vadasparkban - adta hírül az intézmény közleményében, amelyet az alábbiakban változtatás nélkül közlünk.

Augusztusban két nagy rendezvénnyel is várjuk a látogatóinkat. Az utolsó pénteki napon, augusztus 28-án újra részt veszünk az országos Állatkerten éjszakája elnevezésű programban. Augusztus 15-én talán egy még izgalmasabb és újszerűbb programot kínálunk, amelyben Afro Productions Team lesz segítségünkre, valamint vendégül látjuk a Móra Ferenc Múzeumot is, a „Csak a jó meleg Afrika” című kiállításuk apropóján. Sőt, a múzeummal egy érdekes közös akciót is hirdettünk, amely reméljük sokakat csábít majd a kiállítás és a Vadaspark együttes meglátogatására. Ígérjük, érdemes lesz! A Vadaspark afrikai állatgyűjteménye különösen „erősnek” számít, a fajok között ritkaságokkal éppúgy találkozhatunk, mint a közönség kedvenc szurikátákkal, pápaszemes pingvinekkel és zsiráfokkal. Nem véletlen, hogy a nyár egyik nagyszabású rendezvényének témájául Afrikát választottuk. Annyiban lesz újszerű a program, hogy nemcsak állatokkal, hanem az afrikai kultúrával is megismerkedhetnek azok, akik aznap a Vadaspark meglátogatása mellett döntenek. Az Afro Productions Team nemcsak gyereknek szóló előadással, hanem játszóházzal is kedveskedik a látogatóknak: zulu gyöngyfűzéssel, csörgő hangszer és maszk készítéssel, afro hajfonással. A nap folyamán látványetetésekkel, állatsimogatás lehetőségével mutatjuk be, a szokásosnál is nagyobb hangsúllyal kiemelve az afrikai kontinens állatvilágát. Emellett vendégül látjuk a Móra Ferenc Múzeumot is, az augusztus 7-én induló, a „Csak a Jó Meleg Afrika” című kiállításuk kapcsán. A játékos feladatok megoldói, ahogy eddig is, ajándékot is nyerhetnek, emlékül a vadasparki látogatásra.

Szafariautóval a Vadasparkba!

A Móra Ferenc Múzeum és a Szegedi Vadaspark nemcsak az augusztus 15-én tartandó Varázslatos Afrika című rendezvényen működik együtt, hanem a „Csak a jó meleg Afrika” kiállítás kapcsán egy egyedi programot is kínál: a kiállítás meglátogatói szafariautón utazva, kedvezménnyel kereshetik fel a Vadasparkot, ahol az afrikai vadvilág felfedezése mellett még zsiráfetetésen is részt vehetnek!

szafariauto

Maga az augusztus 7-én, 15.00-kor nyíló kiállítás is érdekesnek ígérkezik. A nagy magyar utazók és vadászok (

Almásy László

,

Kittenberger Kálmán

,

Magyar László

, Széchenyi Zsigmond és Teleki Sámuel) életének és munkásságának bemutatása mellett az afrikai vadvilágra, növényekre és az etnográfiára is betekintést kaphatnak a látogatók. Mindezt egészítheti az élő állatok megtekintése a Vadasparkban, beleértve a sok különleges afrikai állatot is. A két intézmény közötti kapcsolatot pedig az afrikai szavannák klasszikus terepjárója, egy szafari mintázatúra festett Land Rover biztosítja, pontosabban utaztatja azokat, akik gyorsan el akarnak jutni a Vadasparkba (majd onnan vissza). A szafarin résztvevőknek a Vadaspark nemcsak kedvezményes jegyet, hanem egy felejthetetlen élményt is kínál: augusztus 8-tól minden nap 14.20-kor az etetésükkel közvetlen kapcsolatban lehet kerülni Thaboval, Luke-kal és Thabo Juniorral, a három szegedi zsiráffal. Bízunk benne, sokan fognak élni a szegedi Afrika-szafari lehetőségével! Jelentkezni a Móra Ferenc Múzeum pénztáránál lehet.

Az oroszlánok örültek a zebrának

A legutóbbi esti programunkon érdekes kísérlet szemtanúi lehettek a látogatók: először kínáltunk műzebrát az oroszlánjainknak. Az oroszlánok hamar felfedezték az új látogatójukat, és nem sokat teketóriáztak, menten elindult a vadászat! A zebrát gyorsan lebirkózták, és utána szinte darabokra marcangolták a modellt, amit természetesen olyan anyagokból állítottunk össze, amely nem jelent veszélyt a ragadozókra, sőt, még húst is rejtettünk el benne.

muzebra

Sokan kérdezik tőlünk, miért nem adunk élő állatokat a ragadozóinknak. Erre nemcsak azért nem vállalkozunk, mert az állatvédelmi törvény nem engedi, hanem, mert nem is tartjuk etikusnak: a természetben a zsákmányállatoknak nagy az esélye a megmenekülésre, egy zárt kifutóban azonban ez szinte a nullával egyenlő. Azonban, igyekszünk a nagyragadozóinknak is szórakozást, esetleg a vadászat élményét nyújtani úgy, hogy megnehezítjük a húshoz való hozzáférést. A műzebra készítése – amellett, hogy látványos a látogatóink számára is – ezt a célt szolgálja elsősorban. Érdekes volt látni, hogy Timba, a hím oroszlán több időt töltött a zebra marcangolásával, mint amikor egy nagydarab csontos húst kötöttünk ki számára. Tehát élvezte az akciódús lakomát, ami pozitív visszajelzés számunkra, és okot ad az ismétlésre. Vagyis a műzebrát feltámasztjuk, majd újra felkínáljuk az afrikai csúcsragadozóknak a legközelebbi éjszakai túrán, augusztus 28-án.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.