Bulvár

Nyolc hektáros tűz keletkezett szerdán délután

Nyolc hektáros tűz keletkezett szerdán délután

2015. július 16., csütörtök
Nyolc hektáros tűz keletkezett szerdán délután

Két nagyobb és több kisebb szabadtéri tűzesethez is riasztották az egységeket az elmúlt huszonnégy órában - áll a Csongrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság hírportálunkhoz eljuttatott közleményében.

Nyolchektáros területen égett szerdán délután a gabona és a kaszáló Szatymaz területén. A riasztást követően kisteleki, szegedi és kiskunfélegyházi egységek érkeztek a helyszínre. Az oltást a balástyai önkéntes egység is segítette. Húsz tűzoltó mintegy három órán át küzdött a lángokkal, amelyek három tanyát, valamint további három hektár lábon álló gabonát is veszélyeztettek. A tűzoltóknak sikerült mind az épületeket, mind pedig a szomszédos gabonatáblát is megvédeniük. A hatalmas füst miatt a látótávolság tíz méter alá csökkent, ezért a környező útszakaszt a rendőrség az oltás idejére lezárta. Szerdán délután Mórahalom külterületén is meggyulladt az avar és a kiszáradt aljnövényzet, mintegy egy hektáros területen. A szegedi hivatásos tűzoltók, valamint a mórahalmi önkéntes egység avatkozott be. Három vízsugárral, két óra alatt fékezték meg a lángokat. A tűzesetekben senki sem sérült meg.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.