/

Nyolc hektáros tűz keletkezett szerdán délután

Cikkünk frissítése óta eltelt 5 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Két nagyobb és több kisebb szabadtéri tűzesethez is riasztották az egységeket az elmúlt huszonnégy órában – áll a Csongrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság hírportálunkhoz eljuttatott közleményében.

Nyolchektáros területen égett szerdán délután a gabona és a kaszáló Szatymaz területén. A riasztást követően kisteleki, szegedi és kiskunfélegyházi egységek érkeztek a helyszínre. Az oltást a balástyai önkéntes egység is segítette. Húsz tűzoltó mintegy három órán át küzdött a lángokkal, amelyek három tanyát, valamint további három hektár lábon álló gabonát is veszélyeztettek. A tűzoltóknak sikerült mind az épületeket, mind pedig a szomszédos gabonatáblát is megvédeniük. A hatalmas füst miatt a látótávolság tíz méter alá csökkent, ezért a környező útszakaszt a rendőrség az oltás idejére lezárta.

Szerdán délután Mórahalom külterületén is meggyulladt az avar és a kiszáradt aljnövényzet, mintegy egy hektáros területen. A szegedi hivatásos tűzoltók, valamint a mórahalmi önkéntes egység avatkozott be. Három vízsugárral, két óra alatt fékezték meg a lángokat. A tűzesetekben senki sem sérült meg.

Előző sztori

Miniszterek a kerítésnél: a határzár az európai gyakorlat alapján készül + FOTÓK

Következő sztori

Comeniustól Winnetouig – gyermekkönyvekből nyílt kiállítás a Somogyiban + FOTÓK

Legutóbbi hasonló cikkek