Labdarúgás: a csapatépítés jegyében telhet az év Szentesen

Cikkünk frissítése óta eltelt 7 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

szentesui_kinizsi_mako40_gs

Jelentős vérfrissítésen esett át a nyáron a Szentesi Kinizsi TE megyei I. osztályú csapata: a gárdához Koncz Zsolt játékos-edző személyében új tréner is érkezett, mellette pedig több labdarúgóval bővült a szentesiek kerete.

A tizenötödik, kieső helyen végzett az előző szezon végén a Csongrád megyei I. osztályban a Szentesi Kinizsi TE, azonban ennek ellenére is a megye legmagasabb ligájában kezdheti meg a gárda a 2015/16-os évet. A nyáron több változás is bekövetkezett a szentesi klub életében, új vezetéssel, a hazatérő új játékos-edzővel, Koncz Zsolttal és jó néhány új futballistával vág neki a következő szezont a gárda.

Négyen is Szentesen folytatják a csongrádi csapatból: Török Gábor, Kovács Norbert, Szeles Dániel és Szabó Dániel is szentesi színekben folytatják. Kiskunmajsáról szintén hazatér a szentesi származású Kerepeczki Csaba és Vincze Zoltán, a megszűnő NB III-as Orosháza FC-ből pedig Szűcs Dániel is Szentesre igazol. Molnár Zsolt a Hódmezővásárhelyi FC-től már az előző szezont is a Kinizsinél töltötte, most viszont át is igazol Szentesre.

„Még mindig azt tudom mondani, hogy a csapatépítést szeretnénk elkezdeni, mert jóformán a nulláról kezdtük a munkát idézőjelbe. Ez az év biztos, hogy el fog menni erre, igaz, hogy most nagyobb merítési lehetőség van, de akkor is a csapatépítésről fog szólni ez a félév. Szeretnénk azt látni, hogy ki az, akire hosszabb távon lehet számítani, a csapat kialakításon van a hangsúly. Harmadik hete készülünk, én úgy gondolom, hogy nagyon nagy fejlődésen ment keresztül a szentesi foci abból a szempontból, mert úgy értesültem, hogy tavaly öten-hatan voltak edzésen, most jelen pillanatban az edzéslátogatottság 17 és 20 fő között van, csak a munkahelyi elfoglaltság, esetleg nyaralás jön közbe. Ez már nagyon pozitív dolog, a héten már edzőmérkőzéseket is játszunk, itt még jobban azon lesz a hangsúly, hogy megismerjem a társaságot, lássam azt, hogy ki az, akire a bajnokságban is komolyabban számíthatok” – mondta el portálunk érdeklődésére Koncz Zsolt, a Szentesi Kinizsi játékos-edzője, aki pályafutása korábbi szakaszában az NB I-et is megjárta, legutóbb pedig az NB II-es Ceglédben futballozott. A szentesi együttes szerdán 18 órától játssza első nyári felkészülési meccsét a Bács megyei I. osztályú bajnok, Kiskunfélegyháza ellen, amit további hét találkozó követ a bajnoki rajtig.

Koncz Zsolt futsalban dolgozott már edzőként, nagypályán azonban ez lesz az első csapat, ahol edzőként vállal szerepet. Ahogy a Kinizsi játékos-edzője hozzátette, számára is ez egy óriási kihívás lesz ez a feladat, és kíváncsian várja, hogy mit tudnak majd összehozni a csapattal.

Hétfőn kisorsolták a megyei I. osztály párosítását, valamint a SZEGEDma.hu Csongrád megyei Magyar Kupa 1. fordulójának párosításait is. A Szentes nyitányként Mórahalomra látogat a bajnokságban, míg a szezon az Újszentiván elleni hazai kupamérkőzéssel indul a gárda számára. „Az Újszentiván ellen hazai pályán, nem lebecsülve az ellenfelet, mert nem ismerem teljesen őket, biztos továbbjutást várok, hazai pályán csak a továbbjutást tudom elképzelni. Nagyon örülök, hogy a Mórahalom ellen kezdünk, a megye egyik meghatározó csapatáról van szó, ott észre fogjuk venni, hogy mire is leszünk képesek. Remek körülmények között játszunk reményeim szerint egy jó mérkőzést az első fordulóban” – nyilatkozta Koncz Zsolt a csapat első mérkőzéseivel kapcsolatban.

Új edzővel és játékosokkal készül a közelgő megyeegyes idényre a Szentesi Kinizsi.http://szegedma.hu/?p=554756

Posted by Szegedma Hírportál on 2015. július 22.

Előző sztori

Miniszteri biztos felel a nemzeti ásványvagyonért

Következő sztori

Migránsok után takarítottak a klebelsbergtelepiek + FOTÓK