Sport

Labdarúgás: a csapatépítés jegyében telhet az év Szentesen

Labdarúgás: a csapatépítés jegyében telhet az év Szentesen

2015. július 22., szerda
Labdarúgás: a csapatépítés jegyében telhet az év Szentesen
szentesui_kinizsi_mako40_gs

Jelentős vérfrissítésen esett át a nyáron a Szentesi Kinizsi TE megyei I. osztályú csapata: a gárdához Koncz Zsolt játékos-edző személyében új tréner is érkezett, mellette pedig több labdarúgóval bővült a szentesiek kerete.

A tizenötödik, kieső helyen végzett az előző szezon végén a Csongrád megyei I. osztályban a Szentesi Kinizsi TE, azonban ennek ellenére is a megye legmagasabb ligájában kezdheti meg a gárda a 2015/16-os évet. A nyáron több változás is bekövetkezett a szentesi klub életében, új vezetéssel, a hazatérő új játékos-edzővel,

Koncz Zsolttal

és jó néhány új futballistával vág neki a következő szezont a gárda. Négyen is Szentesen folytatják a csongrádi csapatból:

Török Gábor

,

Kovács Norbert

,

Szeles Dániel

és

Szabó Dániel

is szentesi színekben folytatják. Kiskunmajsáról szintén hazatér a szentesi származású

Kerepeczki Csaba

és

Vincze Zoltán

, a megszűnő NB III-as Orosháza FC-ből pedig

Szűcs Dániel

is Szentesre igazol.

Molnár Zsolt

a Hódmezővásárhelyi FC-től már az előző szezont is a Kinizsinél töltötte, most viszont át is igazol Szentesre. „Még mindig azt tudom mondani, hogy a csapatépítést szeretnénk elkezdeni, mert jóformán a nulláról kezdtük a munkát idézőjelbe. Ez az év biztos, hogy el fog menni erre, igaz, hogy most nagyobb merítési lehetőség van, de akkor is a csapatépítésről fog szólni ez a félév. Szeretnénk azt látni, hogy ki az, akire hosszabb távon lehet számítani, a csapat kialakításon van a hangsúly. Harmadik hete készülünk, én úgy gondolom, hogy nagyon nagy fejlődésen ment keresztül a szentesi foci abból a szempontból, mert úgy értesültem, hogy tavaly öten-hatan voltak edzésen, most jelen pillanatban az edzéslátogatottság 17 és 20 fő között van, csak a munkahelyi elfoglaltság, esetleg nyaralás jön közbe. Ez már nagyon pozitív dolog, a héten már edzőmérkőzéseket is játszunk, itt még jobban azon lesz a hangsúly, hogy megismerjem a társaságot, lássam azt, hogy ki az, akire a bajnokságban is komolyabban számíthatok” - mondta el portálunk érdeklődésére Koncz Zsolt, a Szentesi Kinizsi játékos-edzője, aki pályafutása korábbi szakaszában az NB I-et is megjárta, legutóbb pedig az NB II-es Ceglédben futballozott. A szentesi együttes szerdán 18 órától játssza első nyári felkészülési meccsét a Bács megyei I. osztályú bajnok, Kiskunfélegyháza ellen, amit további hét találkozó követ a bajnoki rajtig. Koncz Zsolt futsalban dolgozott már edzőként, nagypályán azonban ez lesz az első csapat, ahol edzőként vállal szerepet. Ahogy a Kinizsi játékos-edzője hozzátette, számára is ez egy óriási kihívás lesz ez a feladat, és kíváncsian várja, hogy mit tudnak majd összehozni a csapattal.

Hétfőn kisorsolták

a megyei I. osztály párosítását, valamint a SZEGEDma.hu Csongrád megyei Magyar Kupa 1. fordulójának párosításait is. A Szentes nyitányként Mórahalomra látogat a bajnokságban, míg a szezon az Újszentiván elleni hazai kupamérkőzéssel indul a gárda számára. „Az Újszentiván ellen hazai pályán, nem lebecsülve az ellenfelet, mert nem ismerem teljesen őket, biztos továbbjutást várok, hazai pályán csak a továbbjutást tudom elképzelni. Nagyon örülök, hogy a Mórahalom ellen kezdünk, a megye egyik meghatározó csapatáról van szó, ott észre fogjuk venni, hogy mire is leszünk képesek. Remek körülmények között játszunk reményeim szerint egy jó mérkőzést az első fordulóban” - nyilatkozta Koncz Zsolt a csapat első mérkőzéseivel kapcsolatban.

Új edzővel és játékosokkal készül a közelgő megyeegyes idényre a Szentesi Kinizsi.http://szegedma.hu/?p=554756

Posted by Szegedma Hírportál on 2015. július 22.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.