Sport

Labdarúgás: a Békéscsaba II. ellen tér vissza a HFC az NB III-ba

Labdarúgás: a Békéscsaba II. ellen tér vissza a HFC az NB III-ba

2015. július 31., péntek
Labdarúgás: a Békéscsaba II. ellen tér vissza a HFC az NB III-ba
hfc_fk_szeged07_gs

A 2012/13-as szezon után ismét a harmadosztályban szerepelhet a Hódmezővásárhelyi FC: Bódi Attila együttese magabiztosan nyerte meg a Csongrád megyei I. osztály előző évadját, így kivívta a jogot, hogy ismét magasabb osztályban szerepelhet. Vasárnap kezdődik a bajnokság, a HFC az első körben a Békéscsabai Előre II. csapatát fogadja.

2013. május 26-án rendezték a legutóbbi NB III-as bajnoki mérkőzést Hódmezővásárhelyen: vasárnap azonban újra a harmadosztályban játszhat mérkőzést a vásárhelyi együttes, hiszen elrajtol az idei NB III-as pontvadászat, a Közép-csoportban szereplő HFC a Békéscsabai Előre II. ellen nyitja az idényt, míg a másik megyei együttes, a SZEOL SC számára egy héttel később kezdődik a bajnokság, hiszen szabadnappal nyit. A vásárhelyiek számára fontos lehet egy jó rajt a későbbiek szempontjából, és

Kökény Tamásék

ennek szellemében is készülnek a csabaiak elleni nyitómeccsre. A HFC a több labdarúgóval is

megerősítette keretét

az magasabb osztályra, így a csapatnál folytatja a megszűnő Orosháza FC kapusa,

Bordás Dániel

, a Zsombótól érkező csatár,

Mihálffy Zsolt

, valamint a Makótól igazolt

Tóth Attila

is.

Bartyik Norbert

a Felsőtárkány csapatát hagyta el a HFC kedvéért,

Komáromi András

Kecskemétről érkezett, míg a napokban az előző idényt a Szeged 2011-Grosics Akadémiánál töltő

Slobodan Markoviccsal

is

megegyezett a klub

. A távozók oldalán az új szabályozások miatt a szerb légiósok,

Slobodan Djordjevic

,

Denis Lazinica

,

Zdravko Maravic

és

Sasa Nikutovic

mellett a Mórahalomra hazatérő

Király Dávid

található, ugyanakkor Djordjevic esetében elképzelhető, hogy hamarosan a HFC rendelkezésére állhat, hiszen már a tavasszal elindították az állampolgársági kérelmet, de az első pár fordulóban biztosan nem számíthat rá a vásárhelyiek mestere. A többieket is marasztalnák Vásárhelyen, a futballisták részéről is megvan a szándék a maradásra, de az ő kérelmük később indult el, így értelemszerűen később is várható döntés velük kapcsolatban.

hfc_tape28_gs_bodi_attila

„Nem volt túl ideális a felkészülésünk, mint ahogy ez általában szokott lenni. Az átigazolások kapcsán borzasztóan sokáig húzódott sok személyi kérdés, ami meghatározta a felkészülés jellegét, az ember az utolsó pillanatig nem látta azt, hogy hogyan fog kinézni a keret, elég nehéz ilyenkor szakmai oldalról is felkészülni. Van egy kis lemaradásunk ahhoz képest, ahol szeretnénk tartani, ettől függetlenül úgy gondolom, ez nem csak nálunk jelent problémát, hanem a többi csapatnál is megjelenhetnek ezek a gondok. Várjuk a rajtot, nagy kérdés, hogy hogyan tudunk felvenni a magasabb osztály ritmusát. Azt látom, hogy ez fogja meghatározni az eredményességet, hogy ezen a területen, sebességben, ritmusban, gyorsabb játékban hogyan tudunk előrelépni és fejlődni” - mondta el portálunknak a szezonnyitó bajnoki előtt

Bódi Attila

, a HFC vezetőedzője.

Online

Vasárnap 17.30-tól folyamatosan frissülő, élő szöveges közvetítést adunk a Hódmezővásárhelyi FC - Békéscsaba II. NB III-as bajnoki mérkőzésről. Szurkoljon velünk kedvenceinek!

A vasárnapi ellenfél egy újonnan alakult csapat, hiszen a Békéscsaba NB I-be jutásával alakult meg a második számú együttes, amelyben az első csapatban kevesebb lehetőséget kapó játékosok számára biztosítanának játéklehetőséget. A HFC számára ugyanakkor még sem lehet teljesen ismeretlen a csabai alakulat, hiszen a felkészülés során találkozott egymással a két együttes: akkor a Békés megyei székhelyen a csabaiak 2-1-re nyertek. „Így van egy pici rálátása az embernek az ellenfélre, ugyanakkor több olyan csapat van, akiket én nem láttam és nem ismerem őket, ebből a szempontból itt előny, hogy játszottunk a Békéscsabával, bár az ő részükről ez ugyanolyan lehetőséget kínált az az edzőmérkőzés. Láttuk azt, hogy egy olyan csapattal fogunk találkozni, aki ellen reális esélyeink lehetnek, mindenféleképpen így is megyünk ki vasárnap a pályára. Győzni szeretnénk, jól szeretnénk rajtolni, ami hosszabb távon is meg tudja alapozni az eredményességet és a hangulatot” - tekintett a vasárnapi mérkőzésre a HFC trénere. Mivel több új labdarúgó is csatlakozott a vásárhelyiek keretéhez, és a támadásokat meghatározó emberek távoztak, ezért valamennyire változtatnia kell a HFC-nek az eddig megszokott játékán. „Sajnos változtatnunk kell, hiszen ahogy mondtam, az eredményességünket az határozza majd meg, hogy a játékosok tudnak-e fejben alkalmazkodni a magasabb ritmushoz a magasabb osztályban. Ettől függetlenül sajnos muszáj változtatni, hiszen alapvetően a szerb játékosokra épült a támadójátékunk, velük nem számolhatunk, más típusú játékosokat tudtunk igazolni. Az idő nehézsége és a keret kialakulásának időpontja meghatározta, hogy ebben egy kicsit le vagyunk még maradva. De bízunk benne, hogy ettől függetlenül eredményesek tudunk lenni” - fogalmazott Bódi Attila. A HFC-ben két kapusra nem számíthat Bódi Attila vasárnap: sérülés miatt

Bordás Dániel

nem bevethető, míg

Vígh Sándor

helyzete munkahelyi elfoglaltság miatt bizonytalan, így csupán

Kovács Krisztián

maradt a csapatban, mint egyetlen egészséges felnőtt kapus, a mezőnyből ugyanakkor a többiek pályára léphetnek vasárnap.

A HFC várható kerete:

Kovács K. (kapus), Bartyik N., Bartyik R., Bertók, Brizik-Bodrogi, Fábián, Komáromi, Kovács A., Kökény, Markovic, Marton, Mihálffy, Tóth A., Tóth I., Tóth J.,Varga.

A 1. forduló programja

Augusztus 1., szombat, 17.30

Kozármisleny-Komló, Szekszárd-Bölcske, Gyulai Termál FC-Pénzügyőr.

Augusztus 2., vasárnap 17.30

Hódmezővásárhelyi FC-Békéscsaba II., ESMTK-Paksi FC II., Dunaharaszti-Monor, Dabas-Újbuda, Szentlőrinc-Honvéd II.

Szabadnapos:

SZEOL SC

Vasárnap két év után ismét NB III-as mérkőzést játszik a Hódmezővásárhely - részletek ITT: http://szegedma.hu/?p=556546

Posted by Szegedma Hírportál on 2015. július 31.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.