Közélet

Közepes erősségű gomba, csalán és pázsitfű - pollenhelyzet Szegeden

Közepes erősségű gomba, csalán és pázsitfű - pollenhelyzet Szegeden

2015. július 27., hétfő
Közepes erősségű gomba, csalán és pázsitfű - pollenhelyzet Szegeden
csalan

A szegedi monitorozó állomáson mért adatok alapján a 30. héten térségünkben az erősen allergén csalánfélék (Urticaceae) pollenjének mennyisége a közepes (43 db/m3) –tartományban alakult.

A pázsitfűfélék (Poaceae) virágporának mennyisége csütörtökön elérte a közepes (11 db/m3) szintet, a többi napon pedig alacsony koncentrációban fordult elő. Az erősen allergén útifű (Plantago) valamint libatopfélék (Chenopodiaceae) virágporának mennyisége továbbra is alacsony. A kevésbé jelentős allergének közül a kenderfélék (Cannabaceae) pollenkoncentrációja alacsony, emellett előfordul egy-egy szem a fenyőfélék (Pinaceae) és a hársfa (Tilia) virágporából is. A parlagfű (Ambrosia) pollenje egyelőre csak minimális mennyiségben van jelen a levegőben. A kültéri allergén gombák közül az Alternaria spóraszáma elérte a közepes-magas, a Cladosporium spóraszáma pedig a közepes szintet.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.