Bulvár

Katonák a Szegedi Vadasparkban + FOTÓK

Katonák a Szegedi Vadasparkban + FOTÓK

2015. július 1., szerda
Katonák a Szegedi Vadasparkban + FOTÓK
mh_vadaspark_05

Szent László nap alkalmából családi napot tartott az MH 5. Bocskai István Lövészdandár a Szegedi Vadasparkban június 27-én.

A gyalogság és a lövészalakulatok 1994-ben Szent Lászlót választották patrónusuknak, amikor is a Magyar Honvédség visszatért a katonaelődök hagyományához, és a fegyvernemek ismét védőszentet választottak maguknak.

Szent László

a katonai erények, a lovagiasság és vitézség, a győzni akarás megtestesítője volt, ami magyarázatot ad arra miért kérte a magyar gyalogság ennek a kiemelkedő hadvezérnek az oltalmát. Az elmúlt év tapasztalatai alapján a Szegedi Vadaspark munkatársai is jó kezdeményezésnek tartották, hogy idén is legyen egy családi nap a honvédségi dolgozók számára, ezért a vadaspark és az MH 5. Bocskai István Lövészdandár által megkötött együttműködési megállapodás alapján a katonák és családtagjaik - több mint 400 fő - a lövészek napja alkalmából kedvezményesen vásárolhatták meg a belépőjegyeket. A park természetesen minden érdeklődő előtt nyitva volt, így bárki becsatlakozhatott a katonai programokba is. A vadaspark június 27-én tartotta a „Ragadozók hétvégéje” elnevezésű, éjszakai nyitva tartással egybekötött programját is, amelynek része volt egy három részből álló izgalmas és interaktív vetélkedő. Az első helyszínen színezni kellett, a másodiknál a laktanya munkatársai, vagy a katonák festették ki álcafestékkel a gyerekek arcát és a felderítők álca ruháját is fel lehetet próbálni. A nap legnépszerűbb feladatánál, azaz a harmadik helyszínnél a vadaspark munkatársai papírból készített egy ragadozó és egy zsákmány állatot, amelyre az ST11 lézeres lőszimulátor érzékelőjét helyezték fel. A feladatok teljesítésével a bejáratnál felvett feladatlapba kellett a pecséteket gyűjteni. Aki mind a három pecsétet összegyűjtötte az értékes ajándékokat nyerhetett. A statikus bemutató helyszínén meg lehetett nézni az alakulatnál rendszeresített fegyverzeti és haditechnikai eszközöket. Visszatérő bemutatóként a vadaspark területén járőröző katonák egy ellenséges személybe ütköztek, aki megpróbált előlük – persze sikertelenül - elmenekülni. A rendezvényen részt vett a Hódmezővásárhelyi Helyőrség Zenekara mellett fegyveres alaki bemutatójával a helyőrség komendáns szakasz is.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.