Kajak-kenu: érmekkel tértek haza Portugáliából a szegediek + FOTÓK

Cikkünk frissítése óta eltelt 5 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

szegedi_ve_sajtotajekoztato05kf

Véget ért a portugáliai, montemor-o-velhói ifjúsági és U23-as kajak-kenu világbajnokság, amelyről az EDF DÉMÁSZ-Szegedi VE versenyzői két éremmel térhettek haza. A klub szerdai sajtótájékoztatóján Birkás Balázs, Horváth Alexandra és az élete első világversenyén részt vevő Nagy Bianka mondta el portugáliai tapasztalatait.

A szerdai eseményen Sík Márton, a szegedi klub szakmai vezetője úgy fogalmazott, nagyon sikeres világbajnokság volt ez a szegedieknek. Nagy Bianka 15 évesen élete első világversenyén van túl, C1-200-on ötödik, míg C1-500-on hatodik helyen ért célba a döntőben. “Nagyon szép jövő áll Bianka előtt, szépen helytállt első világversenyén, jól oldotta meg feladatait. Birkás Balázs számára sem volt egyszerű, hiszen az ifjúságiak közül nem könnyű odaverekednie magát az embernek az U23-asok mezőnyébe, de teljesítette a magas elvárásokat. Horváth Alexandráék négyese csupán hat tizeddel maradt el az első helyezettől, az elmúlt évek eredményeinek tükrében még szebben csillog ez a bronzérem. Komoly csapat van edzőink kezei között, ugyanakkor még nincs vége az évnek” – mondta a szerdai sajtótájékoztatón Sík Márton.

A 15 éves Nagy Bianka elmondta, sikerült kiélveznie a portugáliai eseményt, és sikerült kihoznia a maximumot a versenyből. “Elégedett vagyok, abszolút nem izgultam a versenyek előtt, bár egy pici drukk volt bennem” – nyilatkozta az ifjú kenus, akinek edzője, Kása Péter hozzátette: érzése szerint egy hazai versenyen jobban izgult volna tanítványa, mint Portugáliában. “A legjobb teljesítményt sikerült kihoznia magából Biankának. Az 500 méter után maradt bennünk hiányérzet, de nem az eredményt illetően, hanem azért, mert pici szerencsénk sem volt a széllel. Az éremszerzés a következő lépcsőfok számunkra” – értékelte tanítványa teljesítményét Kása Péter.

Birkás Balázs is először szerepelt az U23-asok között, méghozzá nem is akármilyen mezőnyben állhatott rajthoz a K1-200 méter döntőjében, hiszen a végső győztes, felnőtt Európa-bajnok Marko Dragosavljevic is ott volt az indulók között, végül a szegedi versenyző a harmadik helyen futott be. Eredményével kapcsolatban Birkás Balázs úgy fogalmazott, tudta, hogy milyen erős mezőnyben fog versenyezni, a féltávnál még vezetett is, de a végére elfogyott, még kell egy kis rutin számára, ugyanakkor a bronzérmet csodás eredménynek tartja.

A női K4-500 méteren bronzérmet szerző Horváth Alexandra elmondta, mindig ott van a fejekben, hogy mi lett volna, ha, hiszen nem úgy sikerült a rajtjuk, ahogy azt szerették volna, de maximálisan elégedettek az eredménnyel. “A rossz rajttal együtt is jó versenyünk volt. Vissza kellett szereznünk azt, hogy az U23-as mezőnyben érmet szerezzen a magyar négyes. Élveztem, hogy sztrókolhattam az egységet, bár eddig harmadiknak vagy negyediknek ültem, de csak pozitív visszajelzéseket kaptam ezzel kapcsolatban” – tette hozzá Horváth Alexandra.

A szegedi kajakos edzője, Csamangó Attila úgy nyilatkozott: elégedettek az elért eredményekkel, hiszen jó formában várhatták a világbajnokságot, ezt bizonyítja a két megszerzett bronzérem is.

A hétvégén Szolnokon rendezik az U23-asok válogatóját, amivel kapcsolatban Sík Márton kifejtette: nem szeret terhet tenni a versenyzőkre, ugyanakkor erős csapattal utazhatnak el a válogatóra. A Birkás Balázs, Nagy Bianka, Horváth Alexandra hármason kívül még több szegedi is rajthoz fog állni Szolnokon, akiknek bármilyen plusz jó eredmény csak hab lesz a tortán a klub számára.

Két bronzéremmel tértek haza az U23-as és ifjúsági világbajnokságról a szegedi kajak-kenusok. KLIKK:http://szegedma.hu/?p=556336

Posted by Szegedma Hírportál on 2015. július 29.

Default thumbnail
Előző sztori

Fidesz: segély helyett munka kell

Default thumbnail
Következő sztori

Az internetezők egyharmada használja profi módon a világhálót

Legutóbbi hasonló cikkek