Bulvár

Halálra késeltek egy bevándorlót Királyhalmon, a szerb-magyar határ közelében (FRISSÍTVE)

Halálra késeltek egy bevándorlót Királyhalmon, a szerb-magyar határ közelében (FRISSÍTVE)

2015. július 27., hétfő
Halálra késeltek egy bevándorlót Királyhalmon, a szerb-magyar határ közelében (FRISSÍTVE)

Egy afganisztáni bevándorló meghalt, két másik pedig megsebesült hétfőn a szerb-magyar határ melletti Királyhalmon (Backi Vinogradi) történt késelésben - közölte a szerb belügyminisztérium.

Egy szíriai határsértőt szállítottak kórházba a mentők Ásotthalom közeléből hétfőn, kora hajnalban - közölte a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője az MTI érdeklődésére. A magyar-szerb határon átellenben lévő településen, Királyhalmon ezt megelőzően dulakodás alakult ki határsértők két csoportja között, amelyben egy afgán férfi meghalt, ketten pedig megsérültek. Az incidens egy királyhalmi gyümölcsösben történt, néhány száz méterre a helyi temetőtől.

Szenti Szabolcs

, a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője közölte, a magyar rendőrség hétfőn kora hajnalban értesült a Szerbiában történtekről, miután a zöldhatár átlépése közben elfogott egy szír férfit, akinek sérülései voltak, őt a mentők kórházba vitték. A magyar rendőrség az esetről azonnal értesítette a Szabadkai Rendőrségi Igazgatóságot és a Szabadkai Regionális Határrendészeti Központot. A Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság a lakosság szubjektív biztonságérzetének fenntartása érdekében haladéktalanul megerősítette Ásotthalom külterületén a járőrszolgálatot - tudatta az őrnagy.

Korábban írtuk:

A belügyi tárca tájékoztatása szerint a dulakodás a hajnali órákban tört ki két bevándorlócsoport között.

Katona Róbert

polgármester az MTI tudósítójának telefonon elmondta, hogy a helyszínen már nincsenek bevándorlók, "mindenki összepakolt, nincs ott senki". Az incidens egy királyhalmi gyümölcsösben történt, néhány száz méterre a helyi temetőtől. Az elkövetőkről egyelőre semmit nem lehet tudni, a hatóságok későbbre ígértek bővebb tájékoztatást, a helyszínelés még mindig tart. Királyhalom polgármestere telefonon beszélt a szomszédos, magyarországi Ásotthalom polgármesterével,

Toroczkai Lászlóval

, aki szintén a helyszínre utazott. A szabadkai Pannon RTV Királyhalmon tartózkodó munkatársai megerősítették: Toroczkai László a helyszínen járt és beszélt a rendőrökkel, majd közölte, az elkövetők valószínűleg már átjutottak a határon Ásotthalom irányába. A Pannon RTV emellett úgy értesült, hogy a két sebesült bevándorlót a szabadkai kórházban ellátták, majd elengedték. A hatóságok és a menekültügyi illetékesek korábban közölt becslései szerint naponta több mint ezer illegális bevándorló próbál meg átjutni a szerb-magyar zöldhatáron.

Egy afganisztáni bevándorló meghalt, két másik pedig megsebesült hétfőn a szerb-magyar határ melletti Királyhalmon történt késelésben - KLIKK: http://szegedma.hu/?p=555931

Posted by Szegedma Hírportál on 2015. július 27.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.