Sport

Íjászat: Rómában sem talált legyőzőre Banda Árpád + VIDEÓ

Íjászat: Rómában sem talált legyőzőre Banda Árpád + VIDEÓ

2015. július 20., hétfő
Íjászat: Rómában sem talált legyőzőre Banda Árpád + VIDEÓ
banda_arpad_salvatore

Klagenfurthoz hasonlóan az olasz fővárosban zajlott, Junior Európa Kupa második fordulója után is a dobogó tetejére állhatott az UTC íjásza, Banda Árpád.

Az elmúlt héten 34 ország, 227 versenyzője részvételével Olaszországban, Rómában rendezték a Junior Európa Kupa második fordulóját. Országunkat Balla Martin és Farkas Viktor ifjúsági csigás, Orosz Viktor kadet csigás és a szegedi UTC ifjúsági olimpiai versenyzője Banda Árpád képviselte. A rangsoroló 72 lövéses versenyében Banda a 3. helyen végzett 654 körrel, így kiemelt versenyzőként kimaradt az első kiesős küzdelemből. A kánikulát jól bíró szegedi íjász első ellenfelét az orosz Fedorov-ot 6-0-ra, másodikat a török Guneri-t 6-2-re verte. A harmadik ellenfelével a szintén orosz Batoev-vel izgalmas, kiegyenlített csata alakult ki. 1-1 után Banda vezetést szerzett 3-1, de ez után egyenlített az orosz versenyző, 3-3. Két döntetlen sorozat után 4-4, majd 5-5 lett az állás. Az egy nyílvesszővel történő szétlövésben a szegedi sportoló szinte tökéletes X10-el döntötte el a versenyt így a legjobb négy közé jutott.

19839656801_5189a0ddd7_b

Az elődöntőben, a rangsorolóban 2. helyen végző olasz Belli Yuri ellen lőtt, akit 6-2-re magabiztosan győzött le. Az egyhetes versenyt az aranydöntők zárták. Itt a németek kiváló íjásza Schmitz Carlo, a rangsoroló első helyezettje volt az ellenfél. A német versenyző diktálta tempót követte az UTC versenyzője, 0-2, 2-2, 2-4, majd 4-4 lett a párbaj eredménye a negyedik sorozat után. Az utolsó körben a német figyelme lankad, körbe lövi a 10-est, Banda viszont pontosabb volt és 6-4-re nyerte a mérkőzést, így a kupasorozat második fordulójában is aranyérmet szerzett. A klágenfurti és a Római Junior Európa Kupa versenyein lőtt rangsoroló pontszámok alapján a szegedi versenyző az összesített ezüstérmet is megkapta. A magyar csapat kitűnően szerepelt! A debreceni Orosz Viktor szintén aranyéremmel térhetett haza, míg Balla Martin 6., Farkas Viktor 9. helyen zárta a versenyt. Ezzel a kitűnő szerepléssel a 2015-ös Európa kupa éremtáblázatán az egyéni versenyzőket tekintve Magyarország az első helyen végzett 4 aranyéremmel. https://www.youtube.com/watch?v=71r-Xz_PnGw

Íjászat: Rómában sem talált legyőzőre Banda ÁrpádRészletek és videó: http://szegedma.hu/?p=554525

Posted by Szegedma Hírportál on 2015. július 20.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.