Közélet

Hőség - felfüggesztett kamionstop, vízosztás

Hőség - felfüggesztett kamionstop, vízosztás

2015. július 3., péntek
Hőség - felfüggesztett kamionstop, vízosztás
Hõség - Budapest

Felfüggesztik a kamionstopot a hétvégére az érkező hőhullám miatt - közölte a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) pénteken. Továbbá ásványvizet oszt a MÁV-START a főváros három főpályaudvarán és tizennégy vidéki vasútállomáson szombattól a hőségriasztás ideje alatt 10 és 17 óra között.

A nehéz tehergépkocsik a tartós kánikula miatt, egészségvédelmi és közlekedésbiztonsági okokból július 4-én és 5-én korlátozás nélkül közlekedhetnek a magyarországi utakon. A járművezetők a vezetési és pihenőidő betartása mellett hosszabb megszakítás nélkül teljesíthetik szállítási feladatukat, nem kell a nagy hőségben a kocsijukban, parkolókban várakozniuk. A kamionstop felfüggesztése lehetőséget ad akár arra is, hogy a nehéz tehergépjárművek az enyhébb esti, éjszakai órákban induljanak útnak - írta közleményben az NFM. A kamionstop főszabály szerint szombaton 15 órától vasárnap 22 óráig lenne érvényben a hétvégén, az országos tisztifőorvos azonban a legmagasabb, harmadfokú hőségriasztást rendelt el szombattól szerda éjfélig.

Vizet oszt a MÁV a főváros három főpályaudvarán és tizennégy vidéki vasútállomáson

Ásványvizet oszt a MÁV-START a főváros három főpályaudvarán és tizennégy vidéki vasútállomáson szombattól a hőségriasztás ideje alatt 10 és 17 óra között - közölte a vasúttársaság pénteken az MTI-vel. A tájékoztatás szerint Budapesten a Keleti, a Nyugati és a Déli pályaudvaron, vidéken a miskolci, a debreceni, a nyíregyházi, a szegedi, a békéscsabai, a szolnoki, a püspökladányi, a kecskeméti, a győri, a pécsi, a zalaegerszegi, a veszprémi, a nagykanizsai és a celldömölki állomáson kaphatnak díjmentesen vizet a vonatokra várakozó utasok. A MÁV-START azt javasolja, hogy mindenki elegendő mennyiségű ivóvízzel vagy folyadékkal kezdje meg vasúti utazását. A vasúttársaság tájékoztatása szerint a járművek karbantartása során különös figyelmet fordítanak a vasúti kocsik légkondicionáló és légjavító berendezéseire. Az országos tisztifőorvos a legmagasabb, harmadfokú hőségriasztást rendelt el szombattól szerda éjfélig.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.