Közélet

Bővíti díjellenőrzési állomásait a Nemzeti Útdíjfizetési Szolgáltató

Bővíti díjellenőrzési állomásait a Nemzeti Útdíjfizetési Szolgáltató

2015. július 7., kedd
Bővíti díjellenőrzési állomásait a Nemzeti Útdíjfizetési Szolgáltató

Kilenc fix telepítésű és hat mobil berendezéssel bővíti az útdíj ellenőrzési rendszert a Nemzeti Útdíjfizetési Szolgáltató Zrt. (Núsz), a munkát 457 millió forintért az ARH Informatikai Zrt. végezheti el - az eredmény a legutóbbi Közbeszerzési Értesítőben jelent meg.

A hirdetmény nélküli tárgyalásos közbeszerzésre csak a nyertes tett ajánlatot. A fixen telepítendő berendezésekből az M0-ás autópályára kerül 4 darab, további 2-2 darab az M3-as és M7-es autópályákon és egy fix ellenőrző állomás a M1-es autópályán lesz majd. Az útdíj ellenőrzési rendszer kiépítését 2013. áprilisában - nemzetbiztonsági okokra hivatkozva - pályáztatás nélkül nyerte el az I-Cell Mobilsoft Zrt.-ből és az ARH Informatikai Zrt.-ből álló konzorcium. Tavaly júliusban ugyan ez a két cég nyerte meg az Országos Rendőr-főkapitányság által, 365 darab fix telepítésű Komplex Közlekedési Ellenőrzési Pont tervezésére, gyártására, szállítására, telepítésére és üzembe helyezésére kiírt tendert. Ennek az ellenértéke 6 milliárd 298 millió forint volt.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.