Gazdaság

A forinthitelesekkel folytatódik a banki elszámolás

A forinthitelesekkel folytatódik a banki elszámolás

2015. július 26., vasárnap
A forinthitelesekkel folytatódik a banki elszámolás

Legkésőbb szeptember végéig kell megkapniuk a forinthiteleseknek bankjuktól az elszámolásukat tartalmazó levelet, amelyből kiderül, mennyivel csökken a törlesztőrészletük, vagy mennyi pénzt kapnak vissza - mondta a BankRáció.hu hitelszakértője az M1 aktuális csatornán vasárnap.

Gergely Péter

emlékeztetett: augusztus elsejétől a forinthitelesekkel és a ténylegesen devizában törlesztőkkel folytatódik a banki elszámolás. Számuk jóval kevesebb a devizahiteleseknél - hangzott el -, a bankok azonban így is több százezer levelet küldenek ki augusztus 1-jétől. Az elszámolás automatikusan történik, aki egyetért az összeggel, annak semmit sem kell tennie. Aki azonban kevesli a csökkentés mértékét, az a levél kézhezvételétől számított harminc napon belül tehet panaszt a pénzintézeténél - tette hozzá.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.