Kultúra

Tizenhárom év után ismét Shakespeare-darabot mutatnak be a Szegedi Szabadtéri Játékokon

Tizenhárom év után ismét Shakespeare-darabot mutatnak be a Szegedi Szabadtéri Játékokon

2015. június 13., szombat
Tizenhárom év után ismét Shakespeare-darabot mutatnak be a Szegedi Szabadtéri Játékokon

Tizenhárom év után újra Shakespeare-művet, a Tévedések vígjátékát mutatják be a Szegedi Szabadtéri Játékokon július végén - mondta Herczeg Tamás, a rendezvénysorozat igazgatója szombaton az M1 aktuális csatornán.

Herczeg Tamás

kifejtette: a darabnak "parádés" lesz a szereposztása, ugyanis a nyári színházaknak megvan az az előnyük, hogy bármelyik színházból hívhatnak színészeket, míg ősszel erre nem feltétlenül van mód. A Tévedések vígjátékában így látható lesz mások mellett

Haumann Péter

,

Molnár Piroska

,

Szabó Győző

és

Szinetár Dóra

. A díszletet

Horgas Péter

tervezte, izgalmas, kicsit futurisztikus térről van szó, amely egyszerre lesz például bazár vagy török fürdő - tette hozzá. Az igazgató véleménye szerint nagyon izgalmas, ígéretes, könnyed szórakozást kínálnak, ráadásul régóta nem játszottak

Shakespeare-t

a szegedi Dóm téren. Az előadás azért is különleges lesz, mert óriási méretű, az ország legnagyobb befogadóképességű színpadáról van szó, ahol esténként 4 ezer néző szórakozhat - mutatott rá. Herczeg Tamás azt is elmondta, hogy öt héten át próbálják a darabot, amelyet július végén, augusztus elején láthatnak az érdeklődők. A fesztiválon a Tévedések vígjátéka előtt mutatják be Verdi Álarcosbál című operáját, továbbá a programsorozat része lesz A nyomorultak című musical, amelynek 27 évvel ezelőtt Szegeden volt a magyarországi ősbemutatója - emlékeztetett. Az igazgató közölte: a Dóm téren 16 estén játszanak, az Újszegedi Szabadtéri Színpadon pedig 9 előadás lesz (ott látható majd Shakespeare Athéni Timon című darabja). Nagyon jól állnak a jegyeladások, erős évad várható - tette hozzá Herczeg Tamás.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.