Szőreg három napra ismét rózsába borult

Cikkünk frissítése óta eltelt 6 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

szoregi_rozsafesztival08_gs

Péntektől vasárnapig fesztivállal ünneplik Európa-szerte ismert rózsáikat a szőregi termesztők. A szombati nap autós, lovaskocsis felvonulást is tartogatott a látogatók számára.

A XVII. Szőregi Rózsaünnep fő látványossága a korábbi évekhez hasonlóan a szombat délutáni karneváli felvonulás volt, ahol több százezer rózsaszállal feldíszített ünnepi menet vonult végig a városrész utcáin. A résztvevő járművek között lovaskocsik, traktorok és veterán autók egyaránt feltűntek. A napot Fenyő Miklós, majd a PA-DÖ-DŐ együttes koncertje zárja, végül a Buligánok nevű formáció húzza a talpalávalót hajnalig.

Vasárnap számos kiállítás várja az érdeklődőket, a programok között pedig szerepel szentmise, félmaraton és jótékonysági árverés is. Bővebb információ a fesztivál honlapján olvasható.

A háromnapos rózsaünnep a Tisza-Maros-szög településeinek közös nagy rendezvénye. A két folyó közötti öntéstalaj kimondottan kedvező a rózsakertészkedéshez, ezért a magyarországi termesztés 90 százaléka ebből a térségből származik. A rózsatövek többsége külföldön talál vevőre.

Szőregen és környékén csaknem száz hektáron termesztenek rózsát, s ez a munka mintegy 250 családnak jelent megélhetést.

Szőreg három napig rózsában pompázik – részletek ITT: http://szegedma.hu/?p=548502

Posted by Szegedma Hírportál on 2015. június 20.

Előző sztori

Újabb műfüves futballpályával gazdagodott Csongrád megye + FOTÓK

Következő sztori

Szakértő: lenne hatásos permetszer a kullancsok ellen