Bulvár

Szőreg három napra ismét rózsába borult

Szőreg három napra ismét rózsába borult

2015. június 20., szombat
Szőreg három napra ismét rózsába borult
szoregi_rozsafesztival08_gs

Péntektől vasárnapig fesztivállal ünneplik Európa-szerte ismert rózsáikat a szőregi termesztők. A szombati nap autós, lovaskocsis felvonulást is tartogatott a látogatók számára.

A XVII. Szőregi Rózsaünnep fő látványossága a korábbi évekhez hasonlóan a szombat délutáni karneváli felvonulás volt, ahol több százezer rózsaszállal feldíszített ünnepi menet vonult végig a városrész utcáin. A résztvevő járművek között lovaskocsik, traktorok és veterán autók egyaránt feltűntek. A napot Fenyő Miklós, majd a PA-DÖ-DŐ együttes koncertje zárja, végül a Buligánok nevű formáció húzza a talpalávalót hajnalig. Vasárnap számos kiállítás várja az érdeklődőket, a programok között pedig szerepel szentmise, félmaraton és jótékonysági árverés is. Bővebb információ a

fesztivál honlapján

olvasható. A háromnapos rózsaünnep a Tisza-Maros-szög településeinek közös nagy rendezvénye. A két folyó közötti öntéstalaj kimondottan kedvező a rózsakertészkedéshez, ezért a magyarországi termesztés 90 százaléka ebből a térségből származik. A rózsatövek többsége külföldön talál vevőre. Szőregen és környékén csaknem száz hektáron termesztenek rózsát, s ez a munka mintegy 250 családnak jelent megélhetést.

Szőreg három napig rózsában pompázik - részletek ITT: http://szegedma.hu/?p=548502

Posted by Szegedma Hírportál on 2015. június 20.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.