Szegedi DK: Nyugaton felbontják, délen építik a vasfüggönyt

Cikkünk frissítése óta eltelt 5 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

dk_sajttaj02_gs

A DK szerint új vasfüggöny épül a szerb-magyar határon, amit morálisan és etikailag sem tudnak elfogadni.

Binszki József, a Demokratikus Koalíció szegedi elnöke szerint 26 évvel a vasfüggöny lebontását követően azt tapasztaljuk, újabb vasfüggöny épül a Kübekháza és Hercegszántó közötti 170 km-es szakaszon. A nyugati határszélen felbontottuk a minket korlátozó vasfüggönyt, a déli-délkeleti határszélen pedig felhúzzák a nálunknál szerencsétlenebb sorsúak előtt.A határzárat az illegális migránsok Románia és Horvátország felől akár ki is kerülhetik, ezért gyakorlatilag csak úgy működtethető, ha bekerítjük magunkat ezen két ország felől is. Keletről bezárunk, nyugat felé pedig exportáljuk a munkanélkülieket – vélekedett a DK helyi elnöke. Amikor lezárják a határokat nemcsak a gazdasági, hanem a politikai okokból menekülteket sem engedik be. Álláspontja szerint ez morális, etikai és nemzetközi jogi szempontból is elfogadhatatlan.  Az a magyar társadalom teszi ezt, amely gazdasági menekültek millióit exportálta Nyugatra a múlt században, elsősorban az 1920-as és 1930-as években, amelyről József Attila Hazám című versének sorai is tanúskodnak – vélekedett.

A Nemzeti Konzultációval kapcsolatban megjegyezte, a kormány még arra a látszatra sem ad, hogy érdekli a választók véleménye, hiszen meg sem várja annak végeredményét.

A SZEGEDma kérdésére elmondta, a koszovóiak nagy részét nem tartja politikai menekültnek, de a kerítésről úgy gondolja, hogy az mindenkit feltart, ettől függetlenül. A probléma megoldását uniós szinten gondolja a DK, mivel komoly tanulmányok jelentek meg az EU-ban e kérdésben. A politikai menekülteket kvóta szerint kell elosztani, a többieket pedig vissza kell toloncolni, ahogy ezt Németországban, Ausztriában teszik. Mindenképpen megoldást kell találni e problémára az ő véleményük szerint is.

Binszki József, a Demokratikus Koalíció szegedi elnöke szerint 26 évvel a vasfüggöny lebontását követően azt…

Posted by Szegedma Hírportál on 2015. június 18.

Előző sztori

Keretjelzálog: A Raiffeisen az építési vállalkozó ajánlatát várja

Következő sztori

Labdarúgás: Csongrád megyei győzelemmel zárult a katasztrófavédelem focitornája + FOTÓK

Legutóbbi hasonló cikkek