Bulvár

Szegeden, Szőregen és Csengelénél is akadt dolguk a katasztrófavédőknek a hétvégén

Szegeden, Szőregen és Csengelénél is akadt dolguk a katasztrófavédőknek a hétvégén

2015. június 29., hétfő
Szegeden, Szőregen és Csengelénél is akadt dolguk a katasztrófavédőknek a hétvégén

Tűzesetekhez és műszaki mentésekhez is riasztották a Csongrád megyei tűzoltókat az elmúlt három napban. Szőregen egy családi ház gyulladt ki, Csengele közelében pedig egy személyautó égett - tájékoztatta hírportálunkat a Csongrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság.

Pénteken reggel fél kilenckor egy tizenöt méter magas platánfa törzse kettéhasadt, és egy iskola tornacsarnokára dőlt. Az eset Szegeden, a Gyík utcában történt, egy szakközépiskola udvarán. A szegedi tűzoltók motoros láncfűrésszel távolították el a kidőlt fa törzsét, amely nem okozott károkat az épületben. Szombaton egy szőregi családi ház előszobájában keletkezett tűz. Délelőtt csaptak fel a lángok a földszintes lakóház előterében, ahol a ruhák és a berendezési tárgyak égtek. A katasztrófavédelmi műveleti szolgálat mellett két szegedi hivatásos egység érkezett a helyszínre. A tűzoltók légzőkészülékben, egy vízsugárral fojtották el a lángokat. A ház tulajdonosát a mentőszolgálat könnyebb sérülésekkel szállították kórházba. Vasárnap reggel fél nyolckor Szegeden, a Mikszáth Kálmán utcában egy lakás bejárati ajtaja égett, füstölt. A szegedi hivatásos tűzoltók három egysége, valamint a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat szakemberei érkeztek a helyszínre. A tüzet egy vízsugárral oltották el, majd átszellőztették a füsttel telítődött lépcsőházat. Az eset során senki sem sérült meg. Árokba csúszott és teljesen kiégett egy személyautó vasárnap délután három órakor. A baleset az 54121-es úton történt, a Csengele és Kiskunmajsa közötti útszakaszon. Az esethez a kisteleki katasztrófavédelmi őrs egységét riasztotta a műveletirányítás. A tüzet az egység egy vízsugárral fékezte meg, a lángok a baleset környezetét nem veszélyeztették. A jármű sofőrje nem sérült meg a balesetben.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.