Sakk: ötmillióval segítené a város Lékó Péter felkészülését

Cikkünk frissítése óta eltelt 8 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Lékó Péter

A szegedi nemzetközi sakknagymester felkészülését segítené Szeged városa ötmillió forinttal: a magyar válogatottal a közelmúltban csapat világbajnoki hatodik helyet szerzett sakkozó így nemzetközi tornákon készülhet a jövő évi sakkolimpiára.

A magyar csapat az örményországi Cahkadzorban megrendezett csapatvilágbajnokságon két győzelemmel, öt döntetlennel és két vereséggel zárt a szegedi Lékó Péterrel a soraiban. A sakkozó szintén tagja volt a tavaly ősszel a sakkolimpián óriási bravúrt bemutatva, Kína mögött a második helyen végzett csapatnak.

„A sakk rengeteget változott az elmúlt évtizedben. Jó példa erre, hogy bár az oroszok négy világklasszist tudnak felvonultatni, a legutóbbi tíz évben egyszer sem tudtak aranyérmet nyerni, s most még a dobogóra sem fértek fel. A számítógépes elemzések elterjedésének köszönhetően ezúttal tizenöt ország volt, amelyik szinte azonos eséllyel küzdött az érmekért. Ilyen mezőnyben másodiknak lenni hatalmas siker” – nyilatkozta tavaly a kiváló eredmény után Lékó Péter a Nemzeti Sportnak.

A sakkolimpiát kétévente rendezik meg, így a jövő évi, az azerbajdzsáni Bakuban esedékes eseményre való eredményes felkészülés érdekében a pénteki közgyűlés dönthet arról, hogy ötmillió forinttal támogassa a város Lékó Pétert, ez a pénz pedig biztosíthatná az idei és jövő évi nemzetközi versenyekre való felkészülést és részvételt, ami megnövelheti a jövő évi sikeres olimpiai szereplést.

Lékó Péter a napokban külföldi edzőtáborban készül, majd július elején újra külföldre utazik a felkészülés jegyében.

Ötmillió forintos támogatást szavazhat meg a közgyűlés Lékó Péter sakkolimpiára való felkészüléséhez – KLIKK: http://szegedma.hu/?p=549274

Posted by Szegedma Hírportál on 2015. június 25.

Előző sztori

Péter Szilveszter: Egy valóban élhető Szegedért dolgozunk!

Következő sztori

Hátország: összmagyar utánpótlás tornát rendeztek a Grosics-Akadémián + FOTÓK