Nyolc év alatt több tonna robbanószert és több ezer fegyvert adtak le a horvátok

Cikkünk frissítése óta eltelt 6 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Horvátországban 2007 óta több mint három tonna illegális robbanószert, kilencezer lőfegyvert és négymillió különféle lőszert adtak át a hatóságoknak – közölte vasárnapi híradásában a Nova televízió.

A horvát rendőrség 2007-ben hirdette meg azt a kezdeményezését, hogy a lakosság mindenféle jogi következmény nélkül leadhatja a délszláv háborúból nála marad fegyvert és lőszert.

Maja Brozicevic rendőrségi szóvivő ugyanakkor arra is felhívta a figyelmet, hogy még mindig sok horvát állampolgár tart engedély nélkül lőfegyvert otthonában, ami pedig számos tragédiához vezethet.

A szóvivő figyelmeztetett annak a felelőtlen magatartásnak a veszélyeire is, hogy sokan nemtörődöm módon iskolák, óvodák közelében, vagy forgalmas utak mellett hagynak robbanószereket, vagy egyszerűen beledobják a szemetes kukába.

„Az illegális fegyvereket továbbra is bárki leadhatja a rendőrségen, senkinek sem kell büntetéstől tartania” – hangsúlyozta Brozicevic .

A hírműsorban elhangzott, hogy padlásokon, raktárakban és pincékben továbbra is nagy számban rejtegetnek illegális fegyvereket és robbanószereket.

„Hogy mennyire szeretik a horvátok a lőfegyvert, az is igazolja, hogy minden tizenkettedik horvátnak van fegyvertartási engedélye, és tart legálisan fegyvert otthonában” – mutattak rá a Nova televízió műsorában.

Default thumbnail
Előző sztori

Megugrott a hétvégén az országba érkező illegális bevándorlók száma

Default thumbnail
Következő sztori

Hétfőtől félsávon halad a forgalom a Belvárosi hídon

Legutóbbi hasonló cikkek