Bulvár

Nyolc év alatt több tonna robbanószert és több ezer fegyvert adtak le a horvátok

Nyolc év alatt több tonna robbanószert és több ezer fegyvert adtak le a horvátok

2015. június 21., vasárnap
Nyolc év alatt több tonna robbanószert és több ezer fegyvert adtak le a horvátok

Horvátországban 2007 óta több mint három tonna illegális robbanószert, kilencezer lőfegyvert és négymillió különféle lőszert adtak át a hatóságoknak - közölte vasárnapi híradásában a Nova televízió.

A horvát rendőrség 2007-ben hirdette meg azt a kezdeményezését, hogy a lakosság mindenféle jogi következmény nélkül leadhatja a délszláv háborúból nála marad fegyvert és lőszert.

Maja Brozicevic

rendőrségi szóvivő ugyanakkor arra is felhívta a figyelmet, hogy még mindig sok horvát állampolgár tart engedély nélkül lőfegyvert otthonában, ami pedig számos tragédiához vezethet. A szóvivő figyelmeztetett annak a felelőtlen magatartásnak a veszélyeire is, hogy sokan nemtörődöm módon iskolák, óvodák közelében, vagy forgalmas utak mellett hagynak robbanószereket, vagy egyszerűen beledobják a szemetes kukába. „Az illegális fegyvereket továbbra is bárki leadhatja a rendőrségen, senkinek sem kell büntetéstől tartania" - hangsúlyozta Brozicevic . A hírműsorban elhangzott, hogy padlásokon, raktárakban és pincékben továbbra is nagy számban rejtegetnek illegális fegyvereket és robbanószereket. „Hogy mennyire szeretik a horvátok a lőfegyvert, az is igazolja, hogy minden tizenkettedik horvátnak van fegyvertartási engedélye, és tart legálisan fegyvert otthonában” – mutattak rá a Nova televízió műsorában.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.