Sport

Női labdarúgás: a svédeknek szurkol a vb-n a friss kupagyőztes Vágó Fanny

Női labdarúgás: a svédeknek szurkol a vb-n a friss kupagyőztes Vágó Fanny

2015. június 6., szombat
Női labdarúgás: a svédeknek szurkol a vb-n a friss kupagyőztes Vágó Fanny
vagofanny_04_mlsz

Vasárnap hajnalban kezdődik a hetedik női labdarúgó-világbajnokság, az eseménynek ezúttal Kanada ad otthont. A szegedi születésű, magyar válogatott Vágó Fanny klubjával a napokban gyűjtötte be az osztrák kupát, a döntőben duplázó játékost a karrierje mellett a vb-ről is kérdeztünk.

Márciusban a kolozsvári Olimpia csapatából Ausztriába, az

FSK St. Pöltenhez igazolt

a szegedi származású

Vágó Fanny

, új csapatával pedig szűk egy hónapja megnyert bajnoki címét követően csütörtökön

az Osztrák Kupát is megnyerte

, miután többek között Fanny két góljával 4-3-ra legyőzték a NöSV Neulengbachot a döntőben, a 23 éves játékos már a második percben vezetéshez juttatta csapatát, bő húsz perccel később pedig már második gólját szerezte, amivel 3-0-ra vezettek. „Nagyon hamar vezetést szereztünk, nyomtunk az elején,ami három gólban is megmutatkozott, jól is játszottunk és össze is jött minden. Uraltuk a meccset, a játék minden elemében jobbak voltunk az ellenfélnél. 3-0 után kicsit elhittük, hogy ez sima mérkőzés, de utána nehezebb volt a győzelem” – mondta el a csütörtöki döntőről a két gólt szerző Vágó Fanny.

A döntő összefoglalója, Vágó Fanny góljai 1:00-tól és 1:31-től

A csatár számára ezzel véget ért az idei idény, amely bajnoki címet és kupagyőzelmet is hozott tehát, a következő szezonra pedig júliusban kezdik meg az alapozást. „Készülünk a Bajnokok Ligájára, nagyon jól érzem magam a St. Pöltennél, éppen most hosszabbítottam meg a szerződésem még egy évre. Fél éve vagyok itt, de nagyon megszerettem a csapatot és annak stílusát, az edzőt és a játékosokat is, nagyon jók a körülmények, szeretnék itt maradni” – fogalmazott a közeljövővel kapcsolatban Vágó Fanny.

A meglepetés sem kizárt a vb-n

A hétvégén induló női labdarúgó-világbajnokság mérkőzéseit igyekszik követni majd Vágó Fanny, már amennyire az ideje engedi majd. A kanadai tornát öt időzónában bonyolítják majd le, a világbajnokságok történetében pedig először 24 csapat részvételével rendezik meg, amelyeket hat, négyes csoportra osztottak, ahonnan az első kettő automatikus továbbjutó, hozzájuk pedig a négy legjobb harmadik csatlakozik majd, és így alakul ki a legjobb 16 mezőnye a csoportkör után. „A svédeknek szurkolok, illetve

Marozsán Dzsenifer

miatt a németeknek.

(A korábbi magyar válogatott Marozsán János lánya, Dzsenifer a német válogatottat erősíti – a szerk.)

A vb-n nagyon jó csapatok vannak kint, remek meccseket és nagy izgalmakat várok, ahol lehet, hogy meglepetés lesz a végén. A svédek, az USA, Németország, Franciaország juthat el a legjobb négyig, de ott van még Kanada vagy a címvédő Japán, szóval nagyon sok a kiváló csapat, de az említett négyest várom az elődöntőbe” – latolgatta az esélyeket Vágó Fanny. A magyar válogatott nem jutott ki a világbajnokságra, miután selejtezőcsoportjában 12 pontot szerezve a hatcsapatos csoport negyedik helyen végzett, többek között az igen erős franciák mögött. A szegedi labdarúgó a leggólerősebbnek bizonyult a magyar válogatottból a selejtezők alatt, hiszen a 10 meccsen elért hét góljánál nem szerzett senki sem többet csapattársai közül, a

Bulgária elleni idegenbeli 7-0-s

sikerből mesternégyessel vette ki a részét. „Megtapasztaltuk a franciák erősségét, most majd a németek ellen fogunk játszani a következő selejtezőben, sajnos ismét belehúztunk. A kötelező győzelmeket hoztuk, bravúrt sajnos nem sikerült elérni, pedig közel voltunk hozzá az osztrákok ellen. A franciák ellen nem sok esélyünk volt sajnos, viszont amilyen körülmények között kint játszhattunk, az fantasztikus volt. Tízezer néző előtt, telt házban léphettünk pályára kiváló közegben, felejthetetlen élmény volt a francia meccs. Ha már erős csapattal kell játszunk, akkor játsszunk a világelittel, mert így megtapasztalhatjuk azt, hogy milyen az, ha ilyen körülmények között, ilyen erősségű csapatokkal játszunk” – tért ki a magyar válogatott elmúlt selejtezőbeli teljesítményére a szegedi labdarúgó.

vagofanny_02_mlsz

A kanadai vb nem csak attól lesz különleges, hogy először lesz 24 csapat a tornán, hanem attól is, hogy az összes mérkőzést műfüvön játsszák majd, ami miatt a játékosok elégedetlenek is voltak, még pert is indítottak e miatt az ontariói emberi jogok bíróságánál, de végül ezt januárban visszavonták. A FIFA a kanadai klímával indokolta azt, hogy minden meccset műfüvön játszanak. „Szerintem óriási baklövés, hogy minden meccs műfüvön lesz, én nem is értem ezt igazából. Félek, hogy sok sérülés lesz, itt a szezon vége, a legjobb csapatok játékosai a Bajnokok Ligájában is szerepeltek, kiélezettek voltak a bajnokságok is, tartok a sérülésektől, és tartok a műfűtől. Nem nagyon szeretek én sem műfüvön játszani, de szerintem ezzel minden labdarúgó így van. Nincs jobb annál, mint hogy rendes füvön, jó stadionban lépj pályára. Bár a mai műfüvek már profik, nem teljesen kemények, de mégis csak más, mint az élő fű” – nyilatkozta a torna érdekességével kapcsolatban portálunknak Vágó Fanny. A St. Pölten játékosa a női labdarúgás globális helyzetével kapcsolatban elmondta, most már mindenhol kezdik előtérbe helyezni a női labdarúgást, véleménye szerint rájöttek a világban, hogy a női foci is nézhető, és hasonló, mint a kézilabdában a női szakág helyzete. „Nyilván van kontraszt a férfi futballal szemben, de ennek is megvan a maga szépsége. Ugyanúgy cselek vannak, taktikáznak a csapatok, most már tényleg belátták, hogy támogatni kell a női labdarúgást, ahogy Magyarországon is ezt teszik. A magyar döntőn, a Ferencváros és az MTK között is teljesen más körülmények voltak, mint mikor én itthon játszottam, pedig nem volt régen, csupán két éve. Voltak nézők, volt szurkolás és szurkolótábor is, ami meglepőnek tűnt kicsit, de ez a normális. Mi ugyanúgy sportolók vagyunk, és ugyan úgy nézhető a női labdarúgás is” – fejtette ki a szegedi játékos. Hazai vizekre evezve Vágó Fanny hozzátette, Magyarországon is egyre több figyelmet kap a női labdarúgás, és egyre több támogatást kapnak a válogatott mellett a magyar klubok is. „Remélem, hogy szép jövő vár a női labdarúgásra Magyarországon” – mondta el Vágó Fanny. A támadó a jövővel kapcsolatban elmondta, mindenképpen a Bajnokok Ligájában szeretnének jó eredményt elérni a klubjával, amellyel már a 32-es főtáblára kvalifikálták magukat, az osztrák bajnoknak nem kell selejtezőt játszania. Innen egyből egyenes kiesés szakasszal folytatódik a torna, egy oda-visszavágós párharc után alakul ki a legjobb 16 mezőnye, majd ilyen formában feleződik a mezőny, amíg ki nem alakul a döntő párosítása. „Minimum egy kört szeretnénk menni, amire remélem, hogy lesz esély, bár páran eligazolnak most tőlünk, de szerintem meglesz az erősítés is. Bízom benne, hogy tovább tudunk jutni legalább egy kört, ami már szép teljesítmény lenne” – zárta Vágó Fanny.

Vasárnap hajnalban kezdődik a hetedik női labdarúgó-világbajnokság - a szegedi születésű, magyar válogatott Vágó Fanny a svédek végső sikerét várja! KLIKK: http://szegedma.hu/?p=544469

Posted by Szegedma Hírportál on 2015. június 6.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.