Mártély örök – Fotószimpózium a Tisza holtág “festői” természeti világában

Cikkünk frissítése óta eltelt 6 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Herbst Rudolf - Martely IV

Mártély immár több mint egy évszázada “örök” témát ad a hódmezővásárhelyi és a városhoz kötődő képzőművészeknek. Június második hetében tizenhat országosan elismert fotóművész alkot együtt a Tisza holtág partján a XIII. Vásárhelyi Fotószimpózium keretében. A fotográfusok egy hetes közös gondolkodásának célja Mártély “negatívon” és memóriakártyán” történő művészi megörökítése.

Az idei fotószimpózium alkotói folyamatába június 11-én, csütörtökön 10 órakor nyílik lehetősége bepillantania a médiának Mártélyon, az Ifjúsági Tábornál. A tizenharmadik szimpózium céljáról és eddigi eredményeiről Dömötör Mihály fotóművész tart tájékoztatót a sajtó képviselőinek.

Az elmúlt tizenkét alkalommal nyolc kötelező és két “szabadon választott” témát jártak körül a fotószimpóziumokon alkotó neves fotóművészek, akik mintegy háromszáz felvételen keresztül mutatták be Hódmezővásárhely városának gazdag örökségét. A Magyar Alkotóművészek Országos Egyesülete Fotóművészeti Tagozatának művészei minden évben egy héten át az önkormányzat által javasolt tematika alapján készítik el fotósorozatukat. Az itt alkotó fotográfusok „messziről jött emberként” olyan részleteket fedeztetnek fel a város épített, szellemi és emberi kincseiben, amelyek mellett a „mindennapok rohanásában” elmenvén fel sem tűnik, hogy micsoda érték és szépség lakozik Vásárhelyen. – mondta Nagy Imre, a Tornyai János Múzeum igazgatója a szimpóziumok első tíz évét összegző kiállításon.

A “holtág partján” jelenleg tizenhat fotóművész alkot. Balla András, Berényi Gyula, Csordás Gábor, Dömötör Mihály, Fekete István, Gál András, Gránitz Miklós, H. Csongrády Márta, Herbst Rudolf, Kovács Kata, Kozák Albert, Módos Gábor, Németh Andrea, Süli István, Szél Ágnes és Vajda János most készülő felvételeit jövőre tekintethetik meg az érdeklődők Hódmezővásárhelyen.

Default thumbnail
Előző sztori

Több mint háromszáz határsértőt tartóztattak fel Csongrád megyében

Következő sztori

Újabb gyanúsítások a vásárhelyi betörésekben

Legutóbbi hasonló cikkek