Sport

Labdarúgás - U20-as vb: kikapott Nigériától, de továbbjutott a magyar válogatott

Labdarúgás - U20-as vb: kikapott Nigériától, de továbbjutott a magyar válogatott

2015. június 7., vasárnap
Labdarúgás - U20-as vb: kikapott Nigériától, de továbbjutott a magyar válogatott
magyarorszag_nigeria_u20vb

A magyar U20-as labdarúgó-válogatott 2-0-s vereséget szenvedett a nigériai csapattól az Új-Zélandon zajló korosztályos világbajnokság vasárnapi játéknapján, de csoportjának harmadik helyezettjeként így is bejutott a nyolcaddöntőbe.

Jól kezdett a magyar csapat, volt néhány lehetősége is, a nigériaiak azonban az első negyedóra végére átvették a meccs irányítását, s a játékrész hajrájához közeledve

Awoniyi

révén meg is szerezték a vezetést. A magyarok a szünetig nem tudtak válaszolni a nigériaiak találatára, ám a második félidő elején majdnem sikerült nekik, az afrikaiakat azonban kisegítette a kapufa. Néhány perccel később aztán nagyot hibázott a magyar védelem, ezt Awoniyi kihasználta, így megduplázta saját maga és csapata góljainak a számát. A lefújásig hátralévő időben már nem történt érdemi esemény a pályán, a magyaroknak pedig ez a kétgólos vereség is belefért a továbbjutás szempontjából, a hat csoport első két helyezettjei mellett ugyanis a négy legjobb harmadik is nyolcaddöntőbe került. A találkozón az egyaránt szegedi nevelésű

Kecskés Ákos

és

Forgács Dávid

az első perctől az lefújásig a pályán volt, míg

Zsótér Donát

kezdőként 62 percet kapott.

Bernd Storck

együttese ezzel a vereséggel az E csoport harmadik helyén végzett, de így is továbbjutott, a legjobb 16 között pedig Szerbiával találkozik majd szerdán.

E csoport, 3. forduló:

Nigéria-Magyarország 2-0 (1-0)

New Plymouth, 3000 néző. Vezette: Zambrano (ecuadori).

Nigéria:

Enaholo - Musa, Bello, Ndidi, Mustapha - Idowu, Ifeanyi - Bulbwa, Sokari (Iheanacho 82'), Godwin (Isaac 66') - Awoniyi (Simon 74').

Magyarország:

Székely - Osváth, Kecskés Á., Talabér, Forgács - Nagy Ádám, Berecz - Nagy Dominik (Oláh L. 67'), Németh M., Zsótér (Popov 62') - Mervó (Kalmár - a szünetben).

Gólszerző:

Awoniyi (33', 54').

Sárga lap:

Popov (90').

Kikapott a magyar U20-as válogatott Nigériától, de a továbbjutás így is megvan Kecskés Ákoséknak! A nyolcaddöntőben Szerbia lesz az ellenfél. KLIKK: http://szegedma.hu/?p=544867

Posted by Szegedma Hírportál on 2015. június 7.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.