Sport

Labdarúgás: a SZEOL-t beoltották gól ellen, magabiztosan nyert a Vidi-fakó + FOTÓK

Labdarúgás: a SZEOL-t beoltották gól ellen, magabiztosan nyert a Vidi-fakó + FOTÓK

2015. június 7., vasárnap
Labdarúgás: a SZEOL-t beoltották gól ellen, magabiztosan nyert a Vidi-fakó + FOTÓK
szeol-videoton19kf

Bár végig becsületesen küzdött a sikerért, a gólhelyzeteit nem tudta belőni a SZEOL SC a mérkőzést három találattal nyerő Videoton II. ellen. Tóth Ákos legénysége ezzel lecsúszott a táblázaton az ötödik helyig az utolsó fordulóban.

Utolsó bajnokija előtt a szegedi együttes a harmadik helyen állt a bajnokságban, és bár az eredmények kedvező alakulása esetén egy döntetlen is elegendő lehetett volna a bronzérem megszerzéséért, a papírforma azt jósolta, Dlusztuséknak mindenképpen be kell gyűjteniük a három pontot a fehérváriak ellen. A találkozó tétjét mutatta, hogy igen szép számú közönség látogatott ki a Felső Tisza parti stadionba, ahol a kezdősípszó előtt három játékosukat is köszöntötték a hazaiak:

Grünvald Attila

és

Beretka Péter

egy héttel korábban, Dunharasztiban játszotta a 150. NB III-as mérkőzését, míg a visszavonuló

Kulacsik Tamástól

hivatalosan is elbúcsúzott a SZEOL SC csapata. A kezdést után aztán rögtön bekezdtek a szegediek, mégis a Videoton előtt adódott az első lehetőség, amikor a 6. percben

Havasi Dániel

közeli fejesét kellett fognia

Leindler Domonkosnak

. A 18. minutumban Beretka válaszolt egy bődületes bombával, amit

Gábor Péter

szögletre tolt a léc alól, majd a sarokrúgásnál

Dlusztus András

hosszúról visszafejelt labdáját bólintotta

Buzási Péter

közelről a vendégek hálóőrébe. Nem egész egy perccel később ismét egy szöglet után alakult ki veszély: Beretka emelt vissza egyből egy rövid felszabadítást, amit ugyan

Bojan Bjedov

a hálóba csúsztatott, a játékvezető ugyanakkor les címén nem adta meg a találatot. A félidőben hajrájában Beretka lódult meg egy kontrával, bő 60 métert vezette a labdát, majd a tizenhatos előterébe érve a keresztbe mozgó

Bata Csongorhoz

továbbított a büntetőterületen belülre,

Király Bence

azonban becsúszva nagyot mentett a támadó elől. Szünetben a közvetlen riválisok közül a REAC vezetett a Gyula ellen, így a SZEOL visszacsúszott a negyedik helyre a virtuális táblázaton. Fordulás után ráadásul jött a hidegzuhany:

Végh Ariel

bizonytalankodását kihasználva labdát szereztek a fehérváriak a tizenhatos oldalvonalánál, Havasi pedig az ötös sarkáról a hosszú alsóba gurított Leindler mellett. (0-1) Rögtön a következő akció végén jöhetett volna az egyenlítés, de Bata ziccerben nem tudta mattolni Gábort, majd az 54. percben hiába ívelt mesterien 60 méterről a csatár elé Végh, Bata Csongor kisodródott az átvételnél, így ez a helyzet is elúszott. A kimaradt lehetőségeket azonnal büntette a Videoton:

Géresi Krisztián

játszott össze a tizenhatoson belül Havasival, és bár közeli lövésébe bele tudott vetődni Leindler, a partjelző intése szerint a portás a hasa alatt átcsorgó labdát már a gólvonalon túlról húzta ki. (0-2) A gólokra reagálva

Tóth Ákos

bevetette

Ondrejó Tamást

és

Faragó Bencét

is, utóbbi pedig szinte rögtön helyzetbe került, de 8-9 méterről csak a kapufát találta el szemben a kapussal. A folytatásban a vendéglátók teljesen megszállták riválisuk térfelét, a támadásokba azonban rendre becsúszott egy-egy hiba. A 85. percben aztán a csereként beállt

Büki Baltazár

egy szépségdíjas szabadrúgással végleg eldöntötte a mérkőzés kimenetelét. (0-3) Vereségét követően a SZEOL 49 pontjával az ötödik helyre ért végül oda, míg a Videoton II. 50 egységgel a negyedik, a Gyulát 3-0-ra verő REAC 51-gyel a harmadik lett. A bajnokságot a Vác nyerte, megelőzve a Kozármislenyt. A gólkirály 21 találattal a fehérváriak csatára, Havasi Dániel lett. Szegedi részről Beretka Péter és Bata Csongor 8-8 gólig jutott, Végh Ariel pedig 9-ig, igaz, abból hetet még az Orosháza játékosaként jegyzett.

Szeged, Felső Tisza parti stadion, 400 néző
2015. június 6., 18.00
SZEOL SC
Videoton FC II.
Vége a mérkőzésnek.
játékvezető: Csonka Bence • asszisztens: Pogonyi Ferenc, Csatári Tibor
0
-
3

Labdarúgó NB III Közép csoport osztály, 30. forduló:

SZEOL SC - Videoton FC II. 0-3 (0-0)

Szeged, Felső Tisza parti stadion, 400 néző. Vezette: Csonka Bence (Pogonyi Ferenc, Csatári Tibor).

SZEOL:

Leindler - Buzási, Bjedov, Dlusztus, Grünvald, Forró, Puskás, Ngalle (Ondrejó 63'), Végh (Busa 87'), Bata (Faragó 63'), Beretka.

Vezetőedző:

Tóth Ákos.

Videoton II.:

Gábor - Baksa, Dobra, Kiprich, Bognár (Büki 77'), Cseszneki (Paudits 60'), Sejben (Vincze 87'), Király, Géresi, Ács, Havasi.

Edző:

Bíró Imre.

Gólszerzők:

Havasi (49'), Géresi (58'), Büki (85').

Sárga lap:

Király (70'), Ács (78'). Tóth Ákos:

"Úgy gondolom, az eredmény nem tükrözi a játék képét, hiszen nem játszottunk rosszul, több helyzetünk is volt, mint az ellenfélnek. Ezeket azonban nem tudtuk berúgni. Most csalódottak vagyunk, mert a lehetőség megvolt arra, hogy a mai mérkőzést is megnyerjük. Nem sikerült, ettől függetlenül azonban gratulálok a srácoknak a szezonban nyújtott teljesítményükért, illetve a mai produkcióért is. Ezúton is köszönöm a publikumnak, hogy ilyen szép számban buzdítottak minket az utolsó bajnokin. Azt hiszem, jól szórakoztak, mert két jó csapat találkozott egymással. Mi többet hibáztunk, ezért nyert a Videoton."

Online közvetítésünk:

VÉGE
90+2'
Vége a mérkőzésnek, a helyzeteivel sokkal jobban gazdálkodó Videoton-fakó magabiztos sikerével megelőzte a Táblázaton a SZEOL-t, ahogy a Gyulát legyűrő REAC is.
90'
Két perc lesz a hosszabbítás.
87'
Csere mindkét oldalon: Végh Arielt Busa Bence, Sejbent Vincze váltotta.
85'
Gól... Büki ballal védhetetlenül tekerte az állított labdát a rövidbe. 0-3. Ezzel alighanem eldőlt.
84'
Dlusztus felvágta a kontrázó Bükit: jobbról, 25 méterről jár a szabadrúgás a vendégeknek.
83'
Végh élesen, erőből belőtt szögletét Paudits el tudta még csúsztatni a már bólintásra készülő Bjedov elől középen.
81'
Ondrejó jutott a jobb oldalon a védelem mögé, de nem érte már el az alapvonal előtt a neki szánt passzt. Becsülettel mennek előre Tóth Ákos tanítványai, viszont az a bizonyos "de" mindig becsúszik a támadásaikba.
78'
Ács a mezénél fogva rántotta le Ondrejót a felezőnél, sárgát kapott érte.
77'
A vendégeknél Büki váltotta Bognárt a folytatásra.
76'
Buzási passzolt jobbról kiváló ütemben a tizenhatos oldalánál betörő Végh elé, akinek viszont elcsúszott a lába alatt a labda az átvételnél. Hadilábon állnak ma a szegediek a szerencsével.
74'
Ezúttal már Beretka lapos átlövését nyeli el Gábor. Vészesen fogy az idő a SZEOL szempontjából, most már a távoli lövési lehetőségeket is el kell vállalni a hazaiaknak.
71'
Gábor Péter maradt a földön a világ minden fájdalmával az arcán egy Bjedovval történt ütközést követően. Nem tűnt olyan vészesnek az eset, amit igazolni látszik, hogy a kapus nagyon rövid ápolás után gond nélkül folytatni tudja a játékot.
70'
Király lerántotta az egy kontrával meglóduló Végh Arielt a félpályánál. Jogosan villant a sárga.
szeol-videoton29kf
66'
Teljesen megszállja a fehérváriak térfelét a SZEOL, a hazaiak most már semmivel sem spórolnak. Nincs is rá okuk.
65'
Elképesztő! Puskás pördített balösszekötőből Faragó elé, aki kissé éles szögből, de egy az egyben mehetett Gáborra. 8-9 méteres lökete a rövid oldali kapufán csattant, onnan jutott vissza a mezőnybe...
63'
Nincs már mire várni, Tóth Ákos is változtat: Bata és Ngalle hagyta el a pályát, Ondrejó és Faragó állt be.
60'
A Videotoné az első csere: Paudits váltotta Csesznekit.
58'
Gól... Géresi kényszerítőzött a tizenhatoson belül (!) Havasival, a visszakapott labdát öt méterről durrantotta a rövid alsóra. Leindler levetődött a kísérletre, és bár úgy tűnt, még a gólvonal előtt megfogta az alatta átcsorgó játékszert, a partjelző intésére Csonka Bence megadta a találatot. 0-2.
55'
A fehéváriak is melegítenek a pálya keleti végében - illetve csinálnak valamit ímmel-ámmal. Bíró Imre hangos szóval ad hangot kifogásának a foglalkozás alacsony ritmusát illetően.
54'
Ez így luxus! Végh egy elképesztően pontos, 60 méteres átadással indította Batát, aki viszont nem tudta jól átvenni a játékszert, és kisodródott. A visszagurításnál Ngalle lövése már nem jutott el a kapuig a blokkoló lábak között. Eközben Faragó Bence bőszen melegít a társakkal...
52'
Bognár célozgathatott egy 25 méteres szabadrúgásból, de végül csak a sorfal szélén álló Ngallét lőtte telibe.
50'
Kis híján ott az egyenlítés! Grünvald beadása jutott el a tizenhatoson belül Batához, a csatár azonban a pattogós labdát nem tudta 8 méterről a kapuba gyötörni, Gábor védte a magas próbálkozást.
szeol-videoton26kf
49'
Gól... Végh Ariel nem tudta hova passzolni a labdát a balbekk pozíciójából, végül addig szorították visszafelé a vendégek, amíg elvesztette a labdát a tizenhatos oldalvonalánál. Havasi csapott le rá, majd 6-7 méterről, éles szögből gurított Leindler mellett a hosszú alsóba. 0-1.
48'
Bata szerelte kis híján az utolsó emberként bizonytalankodó Bognárt: a védő hazaadását éppen, hogy elérte még a kapuját messze elhagyó Gábor.
46'
Folytatódik a meccs, egyik oldal összeállításában sem történt változás a szünetben.
Ami a vetélytársakat illeti, a Monor egygólos hátrányban van a bajnoki címre pályázó Kozármisleny otthonában, a REAC ugyanakkor hazai környezetben vezet a Gyulával szemben 1-0-ra. Jelen állás szerint tehát a 4. helyen áll a SZEOL, így mindenképpen szükséges lenne, hogy behúzza a sikert a második játékrészben Tóth Ákos alakulata.SZÜNET
45+1'
Vége az első félidőnek, amely során a hazaiak közelebb jártak egy hajszállal a vezetés megszerzéséhez. Mindemellett az eddig látottak egy rendkívül izgalmas második felvonást vetítenek előre.
41'
Hatalmas lehetőség maradt ki! Az iménti szöglet után a SZEOL indulhatott meg egy kontrával, Beretka bő 60 métert sprintelt előre, mire kiváló ütemben passzolt a rendezetlen vendég védelem mögé bemozgó Bata elé. A csatárt ugyanakkor Király az utolsó pillanatban becsúszva szerelte a lövést megelőzendő.
40'
Sejben beadása veszélyesen szállt Havasi felé, de Grünvald résen volt és kifejelte a labdát szögletre a piros mezes támadó elől.
37'
Újabb szöglet, amivel Dlusztust célozta meg a hosszún Beretka. Ez a figura már többször bejött a szegedieknek a tavasz folyamán, most azonban a fehérvári védő megelőzte a hazaiak középhátvédjét.
35'
Ngalle adott volna be az alapvonaltól, de a vele szemben álló védő lábáról szögletre pattant a labda. A sokadik sarokrúgása ez már a SZEOL-nak, ami csak egy tünete annak, hogy Tóth Ákos tanítványai becsülettel hajtanak a vezetés megszerzéséért.
szeol-videoton22kf
30'
Bjedov óriásit mentett! Havasit találta meg kis híján egy balról érkező beadás, de a középhátvéd az utolsó pillanatban még szögletre tudta vágni a labdát.
29'
Sejben állította meg a partjelző lesen, jól működött a hazai védelem lestaktikája. Tóth Ákos a mai napon 4-3-3-as felállásban küldte pályára övéit a tavasz elején preferált 5-2-3 helyett. A különbséget Forró Attila jelenti, aki a védelem előtt szűr.
27'
A szegediek kezdeti lendületét követően egyre inkább kiegyenlítődnek az erőviszonyok, Bíró Imre legénysége igyekszik felvenni a harcot. Ettől függetlenül továbbra is a SZEOL tudhatja magáénak a magasabb labdatartási arányt.
24'
A nagyjából 165 centiméter magas Ngalle kétszer is jól küzdött meg fejjel a labdáért a tizenhatos előterében, de előbb Végh beadását blokkolták a védők, majd Grünvald túloldali ívelése szállt át mindenki felett.
19'
GÓÓÓ... De nem adják meg! Egy újabb szögletnél Beretka gyűjtötte be a rövid felszabadítást, kapásból emelt vissza a kimozduló fehérvári védelem felett, és bár Bjedov a hálóba csúsztatott 5 méterről, a partjelző szerint lesről tette mindezt.
18'
Mi maradt ki?! A sarokrúgás Dlusztust kereste a hosszún, aki hibátlanul fejelt a rövidre berobbanó Buzási elé, de a társ közeli stukkolása elakadt Gáborban.
18'
Beretkának zúg a taps a lelátóról! A csatár kiváló lövést eresztett még 20-ról, amit aztán Gábor tenyerelt a léc alól szögletre.
15'
Ezúttal Sejben jutott a védelem mögé jobbról, de a beadása kissé mélyre sikerült, így Leindler le tudta szedni a levegőből.
13'
Bjedov kereste egy mélységi indítással Batát, de Gábor jól élt együtt a játékkal, és megelőzte a támadót.
szeol-videoton09kf
10'
Szép akciót vitt végig a SZEOL: Végh passzolt be a térfél közepére Beretkához, aki Ngalléhoz továbbított jobbra. A középpályás a tizenhatos sarkától lágyan emelt Grünvald felé a hosszúra, a balbekk erőből keresztbe ellőtt labdájáról pedig Beretka nem sokkal maradt csak le középen.
6'
Mit védett Leindler? Ács adhatott be teljesen szabadon jobbról, az ötös hosszú sarkához Havasi érkezett tisztán, de a csatár közeli fejesét Leindler Domonkos magabiztosan fogta.
3'
Beretka egy élesen belőtt centerezéssel mozgatta meg Gábor kapust. Az első percekben eldguja a labdát a SZEOL, Tóth Ákos tanítványai már a kezdősípszótól igyekeznek dominálni a mezőnyben.
1'
A fehérváriak indították útjára a labdát.
17.57: A mérkőzés előtt több játékosát is köszönti a SZEOL SC, hiszen Grünvald Attila és Beretka Péter az elmúlt fordulóban, Dunaharasztiban játszotta 150. mérkőzését az NB III-ban, mindannyit a klub játékosaként. Kulacsik Tamást pedig búcsúztatják, miután a kiváló szélső hivatalosan is visszavonul az aktív játéktól. Kulacsik Tamás felnőtt karrierje az FC Szegedtől indult, de pályafutása legjelentősebb szakaszát a Makónál húzta le, ahova az NB I-től akkor frissen búcsúzott Békéscsabától igazolt 2005 nyarán. A hagymavárosiakkal egészen 2011 márciusáig szerepelt a másodosztályban, így részese lehetett a 2007/2008-ban negyedik hellyel, egy évvel később pedig bronzéremmel végződött diadalmenetnek, illetve ott volt a pályán a Ferencváros elleni két döntetlen alkalmával, majd 2009. június 6-án a bajnoki címet besöprő fővárosiak 2-1-es legyőzésekor is. 2011 tavaszán csatlakozott a KITE-Szegedhez, későbbi nevén a Szeged 2011-hez. Másfél évvel később egy szezon erejéig még visszatért az akkor már NB III-as Makóhoz, 2013 nyarán pedig a bajnoki átszervezések okán a megyei I. osztályba szorult Tisza Volánhoz igazolt. Tóth Ákos bajnokságot nyert alakulatában 27 mérkőzésen 15 gólt jegyzett. A harmadosztály idei szezonjában viszont mindössze két találkozón szerepelt, az első két fordulóban összesen 48 percet, így 35 évesen felhagyott az aktív játékkal. Kulacsik Tamás edzőként jelenleg a SZEOL SC utánpótlásában dolgozik a 2007-es korosztállyal. 17.55: Máris érkeznek a főszereplők a játékvezetői hármas felvezetésével. Hagyományos, piros szerelésükben a vendégek, fehér mezben a hazaiak. 17.50: A vendégek tisztán NB III-as keretükkel állnak ki, mindemellett így is lesz kire odafigyelnie a szegedi védelemnek, hiszen a 20 gólos Havasi Dániel személyében a fehérváriak adják a góllövőlista éllovasát. 17.45: Üdvözöljük olvasóinkat, mi már a helyszínen vagyunk, a csapatok a pályán melegítenek. Az arcokon végignézve máris feltűnik az első kellemes meglepetés, hiszen az előzetes hírekkel ellentétben Faragó Bence bekerült a keretbe, még ha csak csereként is. Szintén ott van Hacker Bence, Ondrejó Tamás, Varga Richárd, Busa Bence és Kormányos Kolos, míg Leindler Domonkos tartalékja a mai napon a kézsérüléséből felépült Dongó Dénes lesz. A mérkőzés Csonka Bence sípjelére 18 órakor kezdődik!

A találkozó elé:

Beharangozó írásunk ide kattintva olvasható.

FOCIFANOK! Rövidesen kezdődik a SZEOL és a Videoton II. összecsapása - ÉLŐben közvetítjük, tartsatok velünk! KLIKK: http://szegedma.hu/?p=544629

Posted by Szegedma Hírportál on 2015. június 7.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.